Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, vine cu promisiuni pentru pensionari

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul de Interne, Florin Cîţu, transmite printr-o postare pe Facebook că deşi România trece prin cea mai mare criză economică, Guvernul va creşte pensiile.

"Deşi trecem prin cea mai mare criză economică vom creşte şi pensiile.

În acest an, obiectivul nostru este ca pensionarii să primească în plus lunar, prin creşterea punctului de pensie, cea mai mare sumă pe care au primit-o vreodată.", scrie, pe Facebook, Florin Cîţu.

Reamintim că anterior, respectiv vineri seara, Cîţu a declarat că vor fi dublate alocaţiile până în 2022, iar pensiile urmează să fie crescute cu procentul pe care îl cere legea, însă eşalonat. În plus, liberalul a subliniat că decizia finală legată de procentul cu care vor fi crescute pensiile începând de la 1 septembrie este o decizie politică.

„Se va merge pe o creştere a punctului de pensie, dar eşalonat. Cum am spus, dublăm alocaţiile până în 2022, vom creşte pensiile cu procentul pe care ni-l cere legea, dar cu altă eşalonare. După cum am spus o să vedeţi că este o măsură pe care cei de la PSD deja o aprobaseră în Guvern, doar că nu au venit să v-o spună”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

De asemenea, Cîţu a susţinut că decizia finală privind creşterea pensiilor este una politică şi, în cazul în care se va decide că acestea vor fi crescute din toamnă cu 14%, se vor face „acomodări” la buget.

„Vom merge mai departe. Toată situaţia economică este peste aşteptări. Aşa cum ne uităm în ianuarie, în martie vedeam lucrurile negativ, economia a răspuns foarte bine, măsurile pe care le-am luat au avut impact pozitiv în economie, vedem că sunt zone din economie unde se întoarce creşterea economică”, a adăugat liderul PNL.