Ministerul Sănătăţii al R. Moldova: Cele 7 persoane revenite din Italia şi Coreea nu au rezultate pozitive la coronavirus

Copii instruiţi să-şi pună măşti (poză simbol)
Copii instruiţi să-şi pună măşti (poză simbol) (facebook.com)

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale de la Chişinău a informat joi, seara că toate probele prelevate de la persoanele suspectate a fi infectate cu COVID 19 sunt negative.

„Cu referire la cele 7 persoane, inclusiv persoana din Străşeni, care au prezentat simptome asociate infecţiei cauzate de Coronavirusul de tip nou, au fost prelevate probe şi transmise pentru testare la Laboratorul ANSP. Rezultatele sunt negative la prezenţa Coronavirus. 6 persoane au revenit din Italia, 1 din Coreea”, a scris instituţia într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

În timp ce unii oameni de ştiinţă care apar în mass media mainstream continuă să insiste că noul coronavirus nu a fost creat de om, noi cercetări ale oamenilor de ştiinţă din China şi Europa dezvăluie că virusul Wuhan manifestă o mutaţie asemănătoare virusului HIV, care îi permite să pătrundă în celulele umane devenind de 100 până la 1.000 de ori mai abil în penetrarea membranei celulare decât virusul SARS.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat joi, 28 februarie, că epidemia de coronavirus a atins un "punct decisiv", cerând statelor să acţioneze "rapid" pentru a stăvili acest "virus foarte periculos" chiar dacă nu au înregistrat încă niciun caz. „Nici o ţară nu ar trebui să facă „greşeala fatală” de a presupune că va fi scutită de epidemia de coronavirus.”

China raportează aproape 80.000 de infecţii şi peste 2.700 de decese, conform cifrelor OMS, pe care numeroşi virusologi le contestă.

Virusul Wuhan s-a răspândit în alte 44 de ţări, unde au fost raportate aproximativ 3.500 de cazuri şi 54 de decese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe