Ministerul Justiţiei a aprobat componenţa Comisiei pentru preselecţia candidaţilor la funcţia de Procuror General

Procuratura Generală, Chişinău
Procuratura Generală, Chişinău (deschide.md)

Ministerul Justiţiei a anunţat joi, 17 octombrie, componenţa Comisiei pentru selecţia candidaţilor la funcţia de Procuror General care este compusă din şapte membri.

Potrivit unui comunicat, aceştia sunt: ministrul Justiţiei Olesea Stamate; un expert străin, James Hamilton; un expert al societăţi civile, Igor Boţan; un reprezentant al preşedintei Parlamentului, Dumitru Postovan; un fost judecător, Raisa Botezatu; un profesor universitar, Serghei Băieşu; un psiholog, membru fără drept de vot, Tatiana Buianina.

În context, premierul Maia Sandu a menţionat că figura-cheie în curăţarea justiţiei este Procurorul General pentru alegerea căruia guvernul a elaborat un proiect de lege, aprobat în regim de urgenţă în Parlament, prin care s-a instituit o pre-selecţia candidaţilor, pentru a fi siguri că CSP-ul va alege următorul Procuror General doar dintre candidaţi integri şi profesionişti.

Comisia trebuie să aleagă trei candidaţi şi să îi propună Consiliului Superior al Procurorilor, care va alege la rândul său numai unul, ce va fi transmis şefului statului. Termenul pentru depunerea candidaturilor la funcţia de Procuror General expiră pe 23 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe