Mineri, blocaţi în subteran la Mina Livezeni, din Valea Jiului. A fost activat Planul ROŞU de intervenţie

Mineri care ies din tura la Lupeni, Valea Jiului.
Mineri care ies din tura la Lupeni, Valea Jiului. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

UPDATE. „Azi la ora 10:05 un echipament electric aflat în subteranul minei Livezeni, la momentul cuplării a ieşit fum de la echipamentul respective. Fumul s-a împrăştiat pe galeriile minei, iar oamenii au ieşit la suprafaţă. Ce este important de precizat nu a fost o acumulare de metan şi nu a avut loc o explozie”, a declarat Cristian Roşu, administrator special al Complexului Energetic Hunedoara pentru ziarul Libertatea.

* * *

La Mina Livezeni este în curs de desfăşurare o operaţiune de salvare. Cu puţin timp în urmă a avut loc un incident grav, anunţă Realitatea PLUS. Potrivit primelor informaţii, mai mulţi mineri au rămas blocaţi în subteran.

Sursa citată anunţă că dintre aceştia, 10 au fost scoşi la suprafaţă, în vreme ce alţi trei au rămas prinşi în subteran. Potrivit primelor informaţii oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, minerii au fost intoxicaţi cu fum şi gaze toxice.

A fost activat planul roşu la nivelul judeţului Hunedoara. La baza incidentului se pare că ar sta o avarie la un transformator.

La faţa locului, intervin o autospecială pentru transport victime multiple, 5 ambulanţe SMURD şi 3 ambulanţe ale Serviciului judeţean de Ambulanţă Hunedoara, informeaza Adevărul.ro. Totodată, a anunţat ISU Hunedoara, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost prealertat şi elicopterul SMURD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne