Mike Pompeo: China comunistă ştia de transmiterea umană a virusului, dar a ales să conspire cu OMS

Secretarul american de Stat este hotărât să pedepsească Partidul Comunist Chinez pentru că a permis răspândirea virusului Wuhan.
Mike Pompeo
Mike Pompeo (Jahi Chikwendiu/The Washington Post Getty Images)

Într-o apariţie recentă pe canalul TV Fox News, secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că Partidul Comunist Chinez ştia despre transmiterea de la persoană la persoană a virusului Wuhan (care produce boala cunoscută sub numele de COVID-19) cu mult înainte de a admite acest lucru în faţa comunităţii internaţionale.

Pompeo - care, înainte de a fi numit secretar de stat, a condus CIA - a mers mai departe cu acuzaţiile, subliniind că Partidul Comunist a conspirat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), sau mai degrabă „a cooptat-o” - pentru a-l cita pe Pompeo -, ascunzând, de asemenea, aceste informaţii de comunitatea internaţională, pentru a îndeplini obiectivele şi agenda Chinei comuniste.

„Partidul Comunist Chinez a fost conştient de transmiterea de la om la om înainte de a informa lumea despre acest lucru”, a afirmat secretarul american de stat.

„Iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost cooptată în acelaşi efort pentru a nu transmite în lume informaţiile necesare în vederea luării de măsuri împotriva acestei ameninţări generate de virusul provenit din Wuhan, China.”

Conform promisiunii făcute anterior de Mike Pompeo, de a face astfel încât Partidul Comunist Chinez să fie tras la răspundere pentru crimele sale împotriva umanităţii, secretarul de stat a reiterat că administraţia Trump ia măsuri în prezent pentru ca regimul comunist chinez să fie adus în justiţie pentru modul în care a acţionat Beijing-ul.

O parte din acest efort implică restructurarea relaţiilor economice şi teritoriale ale SUA cu China. În ultimii 40 de ani aceste relaţii au favorizat China în cadrul fiecărei administraţii anterioare, atât democrate, cât şi republicane.

Dacă administraţiile anterioare ar fi făcut ceva mai devreme, „ar fi putut împiedica această tragedie”, a menţionat Pompeo. Vestea bună este că acum există un răspuns comun în rândul multor naţiuni, pentru a trage la răspundere guvernul chinez din cauza răspândirii virusului Wuhan în lume.

Pompeo a afirmat că s-a terminat cu „uitatul în altă parte” în faţa crimelor împotriva umanităţii făcute de Partid.

În timpul ultimei sale critici la adresa modului în care Partidul Comunist Chinez a administrat criza pandemică, Pompeo a menţionat numele virologului Dr. Yan Li-Meng, din Hong Kong, care s-a refugiat recent în SUA.

Dr. Yan, care a fost rugată de şeful său să facă o anchetă asupra virusului în China la începutul exploziei focarului în Wuhan, a dat o serie de interviuri recent, inclusiv pentru Epoch Times, afirmând că regimul comunist a ştiut despre transmiterea de la om la om mult înainte de a se scurge această informaţie în comunitatea medicală internaţională.

"Văd naţiuni care fac afaceri în China şi care, acum, se gândesc la o nouă abordare", a mai precizat Pompeo.

"Dacă veţi cumpăra produse ce sunt rezultatul muncii sclavilor care are loc în vestul Chinei; dacă sunteţi o ţară care a îngenunchiat în faţa Chinei, sau dacă au încercat să pescuiască în ape care sunt pe drept ale voastre ... văd naţiuni din întreaga lume care îşi reafirmă poziţia, suveranitatea".

Pompeo a adăugat că Beijing-ul va „plăti un preţ” pentru crimele sale împotriva umanităţii, adăugând că preşedintele Trump este pe deplin hotărât să ia toate măsurile necesare pentru a îndepărta acest flagel întins pe planetă.

Atât Japonia, cât şi Australia, şi-au manifestat sprijinul pentru un plan american de respingere a majorităţii revendicărilor teritoriale ale Beijingului în Marea Chinei de Sud.

„Ţări, nu numai în Asia de Sud-Est, dar şi din întreaga Asie… au ajuns să înţeleagă ameninţarea pe care o reprezintă Partidul Comunist Chinez”, a menţionat Pompeo.

"Pentru democraţii şi oamenii iubitori de libertate din întreaga lume, este imperativ să acţionăm împotriva problemelor pe care Partidul Comunist Chinez le creează tuturor", a concluzionat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe