Mihai Popşoi: Igor Dodon a folosit criza epidemiologică în interes politic şi personal

Mihai Popşoi - ministrul de externe al Republicii Moldova
Mihai Popşoi - ministrul de externe al Republicii Moldova (parlament.md)

Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi susţine că Igor Dodon a amânat introducerea stării de urgenţă în Republica Moldova pentru a avea încă un deputat şi a finaliza împărţirea funcţiilor cu noii/vechi parteneri de coaliţie. „Dodon este un om fără scrupule. A folosit criza epidemiologică în interes politic şi personal.”

Parlamentarul menţionează că preşedintele a refuzat să contramandeze alegerile de la Hânceşti pentru că a investit prea mult pentru coruperea celor mai săraci alegători şi eliminarea unui oponent care făcea acelaşi lucru (candidatul partidului Şor n.r.).

„Dodon avea sondaje care îi dădeau şanse de a obţine cel de-al 37-lea mandat. Şanse pe care în alte condiţii (fără epidemie şi cu prezenţă mai mare pe dreapta) nu le-ar fi avut. Din păcate, chemările la amânarea/boicotarea alegerilor nu aveau cum să-l oprească pe Dodon din atingerea scopului său”, scrie acesta pe pagina de Facebook.

În opinia deputatului, şansele lui Dodon au mai fost direct proporţionale cu dezbinarea pe dreapta, „unii făcând cu înverşunare jocul lui Dodon. “Să moară capra vecinului” este, de la o vreme, stratagema de bază a unor lideri politici de pe Bic. Iată că a venit momentul adevărului. Măştile au fost scoase şi cetăţenii au văzut cine şi ce hram poartă. Oare vor învăţa lecţiile sau se vor face că plouă şi vor continua să dezbine?”.

Însă, toate acestea contează mai puţin în contextul urgiei care s-a abătut asupra tuturor, concluzionează Mihai Popşoi precizând că în prezent „trebuie să avem grijă unii de alţii, iar la divergenţele politice, trădări şi Dodoni vom reveni după ce trecem de această primejdie grea”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe