Mihai Popşoi: Vizita lui Igor Dodon la APCE a fost o mare minciună, perfidie şi irosire a banilor publici

Mihail Popşoi, deputat în Parlamentul R. Moldova
Mihail Popşoi, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi susţine că sumarul vizitei şi discursului lui Igor Dodon în cadrul sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg este minciună, perfidie şi irosirea banilor publici.

Parlamentarul a menţionat luni, 3 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că Igor Dodon a venit la APCE cu întreg alaiul guvernamental însă rezultatele vizitei rămân incerte şi inexistente. „A fost o vizită turistică, dar cu mari cheltuieli, iar discursul preşedintelui nu a impresionat pe nimeni. Când domnul Dodon citea discursul, în sală era o lipsă de interes.”

În opinia deputatului, principala minciună a lui Dodon a fost că s-a dat drept un mare apărător al drepturilor omului şi egalităţii de gen. „Acesta a dat jos un Guvern condus de o doamnă şi a instaurat unul plin de bărbaţi, cu o singură doamnă. Convenţia de la Istanbul nu a fost ratificată, iar Igor Dodon afirmă că documentul a ajuns în Parlament, ceea ce este o minciună.”

Vicepreşedintele Parlamentului a mai notat că Dodon a vorbit frumos şi despre democraţie şi justiţie, dar a uitat să spună că a dat în judecată Ziarul de Gardă care a scris despre vacanţele lui de lux şi că mai este principalul beneficiar al unei majorităţi mari ai mass mediei, iar reforma justiţiei stagnează.

„A fost ruşinos când a vorbit elogios despre unitatea naţională, despre faptul că este preşedintele tuturor, întrucât dumnealui este acela care vrea să scoată unioniştii în afara legii şi să federalizeze ţara. La capitolul lupta cu corupţia a uitat să spună din ce bani îşi întreţine cheltuielile extravagante având venituri modeste”, a concluzionat Mihai Popşoi.

În cadrul sesiunii ordinare a APCE, care a avut loc săptămâna trecută la Strasbourg, Igor Dodon a ţinut un discurs prin care a abordat în faţa delegaţiilor celor 47 de state-membre ultimele evoluţii în politica internă a Republicii Moldova, inclusiv angajamentul cu privire la implementarea reformelor asumate, combaterea corupţiei etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe