Merkel nu doreşte să rămână în funcţie până la sfârşitul mandatului

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.07.2014

Angela Merkel n-ar vrea să încheie mandatul de cancelar al Germaniei, plănuind să demisioneze din post înaintea alegerilor din 2017, potrivit Der Spiegel.

Liderul german intenţionează să devină primul cancelar, din 1949 încoace, care îşi părăseşte postul de bunăvoie, fiind interesată de posturi precum cel de Secretar General al Organizaţiei Naţiunilor Unite sau de Preşedinte al Consiliului European.

O astfel de schimbare ar provoca un şoc major în Germania, unde Merkel rămâne extrem de populară printre alegători chiar şi după nouă ani la conducere, şi va fi resimţită de-a lungul Europei, unde poziţia sa de „cel mai puternic lider al continentului” rămâne de necontestat.

În alegerile de anul trecut, Merkel a promis că va rămâne în funcţie pe durata întregului mandat de cancelar, iar purtătorul său de cuvânt şi colegii de partid au negat toate speculaţiile conform cărora aceasta ar putea să părăsească biroul înainte de termen.

Dar Spiegel, care este de obicei bine informat cu privire la politica din Germania, susţine că parlamentarii germani ştiu bine că Merkel nu ia în considerare un al patrulea mandat şi că plănuieşte să demisioneze înaintea alegerilor din 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor