Merkel îi cere lui Putin să ajute la stoparea violenţelor din estul Ucrainei

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să îşi folosească influenţa asupra separatiştilor din estul Ucrainei pentru a opri violenţele din zonă, a susţinut un purtător de cuvânt al guvernului german.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Getty Images)

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise într-o săptămână de lupte amplificate între forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

Într-o convorbire telefonică purtată marţi, liderii Rusiei şi Germaniei şi-au manifestat speranţa că luptele vor ajunge în scurt timp la final, a susţinut într-o declaraţie Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului german.

“În acest sens, cancelarul german a adresat un apel preşedintelui rus să îşi folosească influenţa asupra separatiştilor”, a adăugat Seibert.

“Cancelarul german şi preşedintele rus au căzut de acord că trebuie depuse noi eforturi pentru a securiza un acord de încetare a focului şi au cerut miniştrilor de externe şi consilierilor lor să menţină un contact strâns”, a mai precizat Seibert.

În plus, Kremlinul a declarat că Putin şi Merkel au făcut apel pentru implementarea imediată a acordului de încetare a focului în estul Ucrainei.

“Au fost exprimate temeri serioase în legătură cu intensificarea conflictului armat ce provoacă pierderi de vieţi umane”, se susţine în declaraţie.

Conform datelor publicate recent de ONU, peste 9.750 de persoane au fost ucise începând cu aprilie 2014 în conflictul separatist din estul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe