Conflictul din estul Ucrainei se amplifică. Kievul raportează noi victime

Kievul a avertizat că se amplifică luptele în estul Ucrainei – pentru care a învinuit forţele ruse de ocupaţie – unde rezidenţii susţin că bombardamentele continue în noaptea de joi spre vineri au fost cele mai dure în ultimele câteva zile de intensificare a ostilităţilor.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei. (Getty Images)

Biroul vicepremierului ucrainean Ivanna Klympush-Tsintsadze a declarat că patru soldaţi ucraineni au murit şi alţii 17 au fost răniţi în bombardamentele de joi.

Un civil şi un angajat al serviciului de urgenţă au fost, de asemenea ucişi, în timp ce alţi doi civili au fost răniţi. Bombardamentele au afectat şi o şcoală folosită pentru a furniza încălzire pentru civilii din oraşul controlat de guvern Avdiivka.

Biroul vicepremierului Klympush-Tsintsadze a citat 114 cazuri de bombardamente şi a precizat că forţele separatiste susţinute de Rusia au lansat atacuri de-a lungul liniei de contact şi în zone învecinate cu oraşele Doneţk, Lugansk şi Mariupol.

Oficialii ONU, UE şi ai altor organisme internaţionale au făcut apeluri urgente pentru lansarea de negocieri şi a se evita o catastrofă în conflictul separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 9.750 de morţi de la izbucnirea sa în aprilie 2014.

Joi, noul ambasador SUA la ONU, Nikki Haley, a învinuit Rusia pentru acţiunile agresive recente din estul Ucrainei şi a reiterat angajamentul Washingtonului pentru menţinerea sancţiunilor occidentale aplicate împotriva Moscovei.

Rusia, care neagă implicarea sa militară în conflictul separatist ucrainean, a învinuit Kievul pentru cele mai recente lupte din Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe