Meleşcanu: Dragă Călin, nu ştiu ce să cred? Ai uitat cum ai fost ales? Două întrebări aş avea la tine

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Proaspăt uns în funcţia de preşedinte al Senatului cu ajutorul PSD, Teodor Meleşcanu se arată "îngrijorat" de atacurile lansate la adresa sa de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Cu multă îngrijorare mă uit la declaraţiile publice ale colegului meu de partid domnul Tăriceanu, care îmi reproşează că am fost ales de colegii mei senatori la propunerea PSD. Domnia sa a uitat că a fost ales de două ori în funcţia de preşedinte al Senatului României propus şi susţinut de PSD! Atunci a declarat că va promova valorile, drepturile şi libertăţile individuale. Azi, doreşte ilegal şi neconstituţional să sancţioneze un ales al poporului, să candideze la o funcţie în Senatul României? Dragă Călin, nu ştiu ce să cred? Ţi-ai schimbat valorile sau ai uitat cum ai fost ales şi ce ai declarat?", a declarat Meleşcanu.

Fostul ministru de Externe a precizat că, dacă Tăriceanu atât a învăţat despre democraţie, parlamentarism şi libertatea individuală în ultimii 30 de ani, atunci e mai bine că nu mai e la conducerea forului suprem al democraţiei româneşti.

"Două întrebări aş avea la tine dragă Călin: care este proiectul ALDE? (spune câteva cuvinte despre acesta poporului şi membrilor ALDE care te-au ales) În cazul în care acest proiect ar exista şi membrii ALDE n-ar fi de acord, vei da afară partidul din partid?", a precizat Meleşcanu.