Meleşcanu: Dragă Călin, continuăm colaborarea cu PSD, sau dispărem de pe scena politică?

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Teodor Meleşcanu, proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Senatului cu ajutorul PSD, a declarat, joi, că ALDE se află într-un moment sensibil în care trebuie să aleagă între a continua „proiectul politic” cu social-democraţii sau, eventual, a dispărea de pe scena politică.

„ALDE se află la o răscruce de drumuri; trebuie să alegem: continuăm proiectul politic cu partenerii de la PSD, cu care am ajuns în Parlament în 2016 şi cu care ne-am aliat pentru a face bine României, sau ne îndreptăm către o fundătură, eventual dispărând de pe scena politică?”, a punctat preşedintele Senatului, pe pagina sa de Facebook, adăugând că este vorba de o întrebare „la care numai membrii ALDE pot răspunde, nu un singur om, chiar dacă azi el este preşedintele ALDE (sau doi, trei care îl izolează)”.

Şi, în condiţiile în care Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri seara că „astăzi am anunţat în plenul Senatului că domnul Meleşcanu şi-a pierdut calitatea de membru ALDE şi de membru al grupului parlamentar ALDE”, Meleşcanu a susţinut că "binele naţiunii" poate fi realizat prin dialog, raţiune şi logică, şi nu prin sancţiuni sau excluderi.

„Dragă Călin, eu cred în dialog, în raţiune şi în logică, pentru binele naţiunii. Nu cred în sancţiuni, excluderi şi apucături de dictator din Banana Land. Aceasta nu este o luptă între mine şi tine, este o alegere bună sau o alegere greşită. Nu eu sunt problema ta, dar pot fi parte din soluţie şi sunt oricând deschis la dialog, cooperare şi colaborare. Competiţia ne face mai performanţi iar colaborarea mai BUNI”, a mai susţinut fostul ministru al Afacerilor Externe.

De asemenea, Meleşcanu a ţinut să declare că, deşi „de-a lungul istoriei, au fost prea mulţi cei care şi-au făcut un ţel din a dezbina neamul nostru”, el consideră că predecesorul său la şefia Senatului nu este unul dintre aceia, în condiţiile în care „să distrugi este foarte uşor, să construieşti este foarte greu, cere multă inteligenţă, muncă şi patriotism”.