Meleşcanu, despre excluderea din ALDE: Îmi voi căuta dreptatea în justiţie

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Teodor Meleşcanu, noul preşedinte al Senatului, a declarat, joi, la Parlament, după ce a fost exclus din ALDE, că nu îi rămâne altceva de făcut decât să obţină dreptate în justiţie.

"Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă", a susţinut Meleşcanu, citat de Agerpres.

De altfel, fostul ministru de Externe a adăugat că, din punctul său de vedere, decizia excluderii din ALDE este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine Regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi "din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face".

Reamintim că, miercuri seara, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost intervievat, la Digi24, despre calitatea actuală a lui Teodor Meleşcanu în contextul în care acesta a fost propus, şi ulterior numit, în funcţia de preşedinte al Senatului cu sprijinul PSD.

„Astăzi am anunţat în plenul Senatului că domnul Meleşcanu şi-a pierdut calitatea de membru ALDE şi de membru al grupului parlamentar ALDE”, a replicat Tăriceanu.