Meleşcanu: "Am făcut o ofertă pentru relocarea a 1942 de refugiaţi"

Statul român şi-a exprimat recent disponibilitatea de a primi aproape 2000 de refugiaţi din Grecia şi Italia, a precizat Meleşcanu, într-un interviu acordat Realitatea.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, la Realitatea TV, că România s-a oferit recent să găzduiască aproape două mii de refugiaţi aflaţi acum în Grecia şi Italia. Meleşcanu a mai precizat că ţara noastră a primit deja 700 de refugiaţi.

"România şi-a exprimat solidaritatea, deşi am mers pe ideea că nu este normal să avem cote fixe. În acelaşi timp, ne-am manifestat disponibilitatea de a primi un anumit număr de refugiaţi. Recent, am făcut o ofertă pentru 1942 de refugiaţi din Grecia şi din Italia pe care îi putem reloca în România. Avem deja pe teritoriul nostru cam 700 astfel de refugiaţi.

Pe lângă aceste lucruri, vreau să vă spun că România participă masiv la operaţiunile din Marea Mediterană pentru oprirea afluxului de refugiaţi şi salvarea celor care se încumetă la asemenea acţiuni.

La nivelul UE, şi prin instituţia Frontex, şi prin operaţiunile din Marea Mediterană, România a fost unul dintre contributorii cei mai importanţi. Această contribuţie a noastră ne situează pe locul doi între ţările care nu sunt direct vizate de către migraţie", a declarat Meleşcanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne