Meditatorii radiază linişte lângă Naţiunile Unite la New York

Practicanţi Falun Dafa formând un Perete al Adevărului în New York, pe  17 mai. Banerele fac apel pentru încetarea persecuţiei împotriva Falun  Dafa în China
Practicanţi Falun Dafa formând un Perete al Adevărului în New York, pe 17 mai. Banerele fac apel pentru încetarea persecuţiei împotriva Falun Dafa în China (Samira Bouaou/Epoch Times)

New York: Aproximativ 1.000 de practicanţi ai disciplinei spirituale Falun Dafa din întreaga lume s-au adunat la Dag Hammarskjold Plaza, lângă Naţiunile Unite, la New York, vineri, pentru a inaugura trei zile de activităţi, ce includ şi o conferinţă.

Falun Dafa, cunoscută şi sub numele de Falun Gong, este o practică de auto-îmbunătăţire pentru corp, minte şi suflet. Partea fizică constă în exercitii simple şi uşor de învăţat, iar partea care se adreseaza minţii şi sufletului este construită în jurul principiilor şcolii: adevăr, compasiune şi toleranţă. Exerciţiile Falun Dafa sunt lente şi line şi pot fi practicate la absolut orice vârstă. Practica se compune din patru exerciţii în picioare şi o meditaţie.

Cei care practică Falun Dafa spun că efectuarea exerciţiilor în mod regulat îi face să se simtă mai sănătoşi, mai puternici şi mai energici.

Cel de al doilea exercitiu este o meditaţie în picioare care necesită ţinerea braţelor în patru posturi staţionare succesive, vreme de 2 - 7 minute. Este exerciţiul favorit al doamei Doris Chan, care şi-a început practica Falun Dafa în 1999.

"Acesta este exerciţiul meu preferat, pentru că îmi place ce simt,", a spus Chan. "Mă simt foarte relaxată după ce îl fac, foarte energică şi mult mai calmă. Într-adevăr, mă ajută în viaţa mea cotidiană. "

Pentru alt practicant Falun Dafa, care a batut drum lung din România pâna la New York, special pentru evenimentele din acest weekend, exerciţiul preferat este meditaţia. Posibilitatea de a medita împreună cu atât de mulţi practicanţi veniţi din toate colţurile lumii, este ceva cu totul deosebit.

"Sunt atât de mulţi practicanţi aici, mi se pare un moment preţios", a declarat Szabolcs Kuki, în vârstă de 33 de ani, care practică Falun Dafa din 2004. "Putem face exerciţiile împreună şi asta este extraordinar."

După exerciţiile de grup, New York-ul a fost martorul unei mari demonstraţii de protest împotriva persecuţiei Falun Dafa în China, care s-a desfăşurat de-a lungul străzii Fifth Avenue. Practicanţii au purtat banere cu mesaje despre persecuţia care a început în China în iulie 1999 şi continuă şi astăzi.

Doamna Yoshinaga din Osaka, Japonia, care şi dânsa a călătorit mult pentru a ajunge la festivităţile Falun Dafa, a dat pliante informative trecătorilor pe Fifth Avenue.

"Oamenii văd bannerele şi citesc pliantele pe care le înmânăm şi exclamă "Oh, acum înţeleg", declară doamna Yoshinaga, care a afirmat că a făcut lunga călătorie până la New York pentru a contribui şi ea la creşterea gradului de conştientizare a opiniei publice despre persecuţia Falun Dafa, care durează de peste treisprezece ani.

Alţi practicanţi stăteau în tăcere pe trotuarele pline de viaţă ale New York-ului, ţinând pancarte galbene pe care era scris "Ajutaţi la oprirea persecuţiei Falun Gong".

Michael Brackx, un practicant Falun Dafa în vârstă de 35 de ani din Belgia, ne-a povestit ca mulţi pietoni s-au oprit să îl întrebe despre mesajul scris de bannerul său.

"Eu încerc să le spun [oamenilor] că Falun Gong este o practică spirituală ce are efecte pozitive şi care se predă gratuit", a declarat Brackx. "Dar în China, dacă practici poţi fi arestat sau închis şi noi facem acest lucru cunoscut lumii întregi".

Printre evenimentele din weekend, s-a numărat şi un miting de protest paşnic împotriva persecuţiei practicii în China. Adunarea a avut loc la Plaza Dag Hammarskjold vineri seara. În Chinatown din Manhattan, va avea loc o mare paradă, sâmbătă cu începere de la ora 12:15 ora locală (19:15 ora României).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe