Medic: Numărul mic de cazuri de Covid raportat astăzi este fals descrescător

Politia si jandarmeria patruleaza centrul vechi in Bucuresti, in timpul crizei coronavirus, starea de alerta
Politia si jandarmeria patruleaza centrul vechi in Bucuresti, in timpul crizei coronavirus, starea de alerta (Epoch Times România)

Numărul de cazuri de Covid-19 raportat astăzi - un număr considerabil mai mic decât cel din zilele anterioare - este fals descrescător pentru că numărul de teste efectuate pe care se bazează este unul mic, susţine managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, medicul Cristian Oancea, relatează G4Media.

Medicul a mai avertizat că, odată cu încheierea concediilor se vor testa mai puţini şi cei care nu ştiu că sunt pozitivi vor disemina boala.

„Este un număr fals descrescător, pentru că testele sunt foarte reduse. (…) Trebuie în continuare să fim responsabili şi cu ochii pe ce se va întâmpla cu procesul educaţional în această lună. Dacă vor fi focare infecto-contagioase vor trebui oprite cât mai repede, astfel încât să nu se propage”, a declarat Cristian Oancea, la Digi24.ro.

„O să existe o scădere a numărului de teste şi a numărului de pozitivi depistaţi. Este îngrijorător, pentru că pozitivii diseminează boala şi ne vom trezi cu apariţia unor cazuri moderate şi severe direct la spital”, a mai adăugat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Nu în ultimul rând, medicul timişorean a susţinut că în mod sigur va fi o creştere a cazurilor zilnice în perioada următoare şi că este important să nu se ajungă la peste 2000 de infectări zilnice.

„Dacă vom fi vigilenţi, responsabili şi noile focare vor fi din faza iniţială rezolvate medical, vom putea să ne continuăm viaţa. Dacă vom fi iresponsabili, vom avea o creştere pe care nu o putem gestiona”, a declarat medicul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură