MDRT: O lege a turismului poate fi eficientă doar dacă este elaborată împreună cu asociaţiile din turism

(photos.com)
Epoch Times România
09.09.2012

Secretarul de stat pentru turism în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Cristian Bărhălescu, consideră că o lege a turismului poate fi eficientă doar dacă este elaborată în acord cu asociaţiile patronale şi profesionale din turism.

“Am primit propuneri de la unele asociaţii pentru legea turismului. Le mulţumesc celor care au răspuns dialogului pe care l-am propus şi pe care îl voi susţine în continuare. Îi invit pe toţi cei interesaţi de viitorul acestui sector să fie la fel de activi şi implicaţi, la fel de aproape de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Cred că mai important decât să ne întâlnim şi să discutăm problemele cu care ne confruntăm, este să venim, fiecare dintre noi, cu propuneri de soluţii, concrete şi documentate”, a spus Cristian Bărhălescu.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia întâlnirii secretarului de stat cu mediul privat şi cu primarii staţiunilor de pe litoralul românesc, în cadrul a două evenimente organizate la sfârşitul acestei săptămâni la Mamaia: Bursa Litoral - Delta Dunării 2013 şi întâlnirea Consiliului Consultativ al Turismului (CCT).

Membrii CCT au discutat aspecte legate de necesitatea susţinerii din partea MDRT a evenimentelor care se organizează în România şi au impact asupra creşterii numărului de turişti, precum şi un proiect de promovare propus de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, denumit “Vacanţă în ţara mea”, pentru care s-a propus ca ministerul să susţină efectiv campania de promovare a ofertelor speciale puse la dispoziţie de industria de turism din România.

Întâlnirea cu primarii localităţilor de pe litoral şi cu operatorii de turism din această zonă a avut în vedere o primă analiză a sezonului estival curent şi discutarea măsurilor prioritare pentru sezonul 2013. Au fost identificate următoarele priorităţi pentru acţiunea comună a participanţilor: rezolvarea problemelor datorate sistemului actual de administrare a plajelor, finalizarea Planului Urbanistic Zonal pentru litoral şi rezolvarea unor probleme legate de furnizorii de utilităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor