Matei Dobrovie: Un prim pas al Bucureştiului ar trebui să fie o declaraţie de recunoaştere a guvernului ACUM

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

În aceste zile se schimbă paradigma în R. Moldova, a scris deputatul român Matei Dobrovie, pe pagina sa de Facebook. Acesta a ţinut să specifice că majoritatea românilor trăiesc cu impresia că pro-ruşii sunt cel mai mare rău în R. Moldova, însă un fals pro-european, oligarh corupt şi şantajist notoriu, Vladimir Plahotniuc, este de fapt cel ce ţine moldovenii captivi în ultimii ani.

Nu se poate vorbi despre vreun viitor al Republicii Moldova până când acest dictator nu este înlăturat, consideră parlamentarul român, adăugând în acest context că soluţia a venit în mod neaşteptat, printr-o alianţă circumstanţială în Parlament între blocul pro-european ACUM şi partidul pro-rus condus de Igor Dodon.

„Plahotniuc abuzează de toate pârghiile, în special de judecătorii controlaţi ai Curţii Constituţionale, care publică decizii ridicole, scrise la comandă. CC a reinterpretat Constituţia, a negat legitimitatea guvernului, l-a demis pe preşedinte şi a aprobat rapid alegeri anticipate. Practic statul de drept a fost făcut ferfeniţă, o lovitură grea pentru democraţie”, se arată în mesajul deputatului PNL.

Totuşi, Uniunea Europeană tocmai a recunoscut oficial guvernul condus de lidera PAS, Maia Sandu, înţelegând că deciziile Curţii Constituţionale nu pot fi considerate legitime, a adăugat Dobrovie, ceea ce poate fi considerată o decizie curajoasă faţă de abordarea uzuală de rezervă în aceste cazuri, fapt ce întăreşte şansele guvernului nou ales să rămână în funcţie.

„Ştiu că este greu de digerat pentru noi această înţelegere cu pro-ruşii, însă pare să fie unica şansă pentru a deschide o fereastră de oportunitate în R. Moldova, prin dezoligarhizare. România l-a susţinut de facto pe Plahotniuc, făcând un mare deserviciu cetăţenilor Republicii Moldova. Trebuie măcar acum, în ceasul al 12-lea, să ne facem datoria, să susţinem democraţia peste Prut şi să ne implicăm activ în stabilizarea direcţiei pro-europene a Republicii Moldova.

Blocul ACUM este puternic şi a declarat în nenumărate rânduri dorinţa de a avea un parteneriat apropiat cu România. Solicit public Guvernului şi Preşedinţiei României să colaboreze îndeaproape cu noul guvern al Maiei Sandu. Un prim pas ar trebui să fie o declaraţie de recunoaştere a guvernului ACUM, cel puţin la fel de curajoasă precum cea a Uniunii Europene”, a conchis deputatul român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe