Marţea Neagră 2. Şeful DIICOT: Vor fi afectate dosarele de mare violenţă, de terorism şi de trafic de droguri

Prin ceea ce a făcut Guvernul Grindeanu, România se întoarce în timp cu cel puţin 12 ani, şi-a exprimat nemulţumirea procurorul şef al Parchetului Antimafia.
DIICOT
DIICOT (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prin modificarea legislaţiei penale de către Guvrnul Grindenau, prin ordonanţă de urgenţă, vor fi afectate dosarele de trafic de droguri şi cele de mare violenţă, dar şi cele de terorism, a declarat miercuri, pentru Europa FM, procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Mai exact, este vorba despre eliminarea posibilităţii denunţării unei infracţiuni după 6 luni de la comiterea ei.

"DIICOT este afectat foarte tare de denunţ, mult mai tare decât celelalte Parchete pentru că în dosarul de competenţa DIICOT-ului şi aici mă refer în special la dosarele de trafic de droguri şi la dosarele de mare violenţă, denunţul este un element foarte important pentru noi", a explicat şeful DIICOT, adăugând că aceeaşi situaţie este în cazul dosarelor de terorism.

Horodniceanu a precizat că, desigur, există şi alte metode de sesizare decât denunţul, dar într-adevăr, denunţul nu ar avea nicio valoare juridică conform noii modificării.

Procurorul şef al Parchetului Antimafia susţine că, prin ceea ce a făcut Guvernul Grindeanu, România se întoarce în timp cu cel puţin 12 ani.

Pentru a asculta integral declaraţiile făcute de şeful DIICOT intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne