Marş de protest în Capitală: "STOP 5G - Viaţa şi proprietatea noastră sunt mai importante decât interesele voastre!"

.
. (Grupul STOP 5G)

În Bucureşti va avea loc duminică, începând cu ora 16:30, un marş de protest împotriva proiectului de OUG pro 5G dat de guvernul Dăncilă. Marşul se va desfăşura pe traseul Ministerul Comunicaţiilor - Ministerul Justiţiei - Ministerul Sănătăţii – Piaţa Victoriei.

Organizatorii evenimentului intitulat simbolic „Stop 5G - viaţa şi proprietatea noastră sunt mai importante decât interesele voastre!” sunt Grupul STOP 5G şi Asociaţia „Pro Consumatori", membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, organizaţii care susţin că îşi doresc conştientizarea opiniei publice cu privire la pericolele generate de implementarea tehnologiei de comunicaţii 5G.

De asemenea, prin demersul lor, organizatorii doresc să solicite Guvernului României să renunţe la proiectul de OUG pro-5G prin care se urmăreşte amplasarea unui număr foarte mare de antene 5G pe blocurile de locuinţe, în locuri publice, în parcuri, pe terenuri agricole, în păduri, pe pajişti şi în arii protejate, fără autorizaţie de construcţie şi fără acordul proprietarilor, se arată într-un comunicat remis Epoch Times România.

"Solicităm Guvernului României să renunţe la proiectul de OUG pro-5G prin care se urmăreşte amplasarea unui număr foarte mare de antene 5G pe blocurile de locuinţe, în locuri publice, în parcuri, pe terenuri agricole, în păduri, pe pajişti şi în arii protejate, fără autorizaţie de construcţie şi fără acordul proprietarilor.", precizează organizatorii în comunicatul de presă transmis Epoch Times.

Până în prezent, 75 de organizaţii şi-au exprimat adeziunea şi au semnat Memoriul Stop 5G adresat Ministerului Comunicaţiilor şi Guvernului, se mai arată în comunicat.

"Proiectul de OUG pro-5G încalcă în mod flagrant atât Legea fundamentală a ţării – Constituţia României, precum şi legile subsecvente care reglementează în mod imperativ exercitarea dreptului de proprietate precum şi alte drepturi cetăţeneşti.

La Referendumul din luna mai 2019 marea majoritate a românilor care au participat la vot şi-au exprimat voinţa în sensul că NU mai vor ca legile importante să fie modificate prin ordonanţe de urgenţă.

Faptul că reprezentanţii guvernului încearcă să modifice prin acest OUG pro-5G nu mai puţin de nouă legi, dintre care unele foarte importante, reprezintă o sfidare fără precedent şi inadmisibilă a voinţei suverane a poporului român.

Cele nouă legi modificate de OUG-ul pro-5G în discuţie sunt: Legea fondului funciar, Legea cadastrului, Legea de protecţie a mediului, Legea asociaţiilor de proprietari, Legea autorizării lucrărilor de construcţii, Regulamentul general de urbanism", mai arată organizatorii în comunicatul lor.

Motivele protestului, conform organizatorilor, sunt:

"Proiectul de OUG pro-5G introduce forţat multiple proceduri ilicite pentru profitul corporaţiilor, dar care sunt în detrimentul sănătăţii publice generale.

Se încalcă drepturile fundamentale ale cetăţenilor, care sunt protejate de Constituţie şi prin Carta Internaţională a Drepturilor Omului.

Se încalcă legislaţia în vigoare, precum şi multiple tratate internaţionale;

Radiaţiile generate de tehnologia 5G au efecte nocive asupra sănătăţii oamenilor, florei şi faunei.

Tehnologiile invazive 5G, atât de pe Pământ cât şi din Spaţiu, au impact negativ asupra echilibrului întregului ecosistem, prin radiaţiile emise de reţelele de telecomunicaţii.

Nu este respectat Principiului Precauţiei stipulat de legislaţia internaţională pentru orice produs destinat consumatorilor.

Mii de cetăţeni români au protestat deja împotriva acestui abuz şi au semnat petiţii prin Apelul Internaţional împotriva tehnologiilor 5G, în care se dovedeşte cu argumente ştiinţifice că această tehnologie este nocivă.

Principiul Precauţiei este o necesitate în cazul 5G, deoarece s-a dovedit prin mii de studii şi prin numeroase cazuri de îmbolnăvire apărute, că tehnologiile 5G afectează grav sănătatea.

Nocivitatea este cauzată în principal de poluarea generată prin câmpul electromagnetic emis de aceste tehnologii 5G, de densitatea sporită a echipamentelor radiative şi de spectrul mărit de frecvenţe cu care operează aceste dispozitive.

Graba forţată şi nejustificată cu care guvernele şi corporaţiile urmăresc implementarea tehnologiilor 5G, fără a prioritiza siguranţa populaţiei şi a mediului, nu reprezintă o dezvoltare tehnologică sustenabilă, ci o crimă împotriva umanităţii şi a mediului înconjurător.

Este sfidată voinţa suverană a poporului român."

Textul proiectului de OUG pro-5G aflat în consultare publică până pe 25 octombrie poate fi consultat aici