Maria Şarapova şi-a asigurat calificarea la Masters-ul de la Singapore

Rusoaica Maria Şarapova.
Rusoaica Maria Şarapova. (LEON NEAL / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
11.09.2014

Asociaţia tenisului feminin (WTA) a anunţat că Maria Şarapova (Rusia) şi-a obţinut calificarea la Masters-ul de la Singapore, aşa-numitul Turneu al campioanelor, care va reuni cele mai bune 8 jucătoare din circuitul profesionist, între 17 şi 27 octombrie.


În prezent pe locul 4 în lume şi campioană la Roland Garros în acest an, Şarapova este a doua jucătoare absolut sigură că va disputa acest prestigios turneu, după ce în ultimii 2 ani nu mai fusese organizat. Ea se alătură numărului 1 mondial, Serena Williams.
"Sunt foarte emoţionată că mi-am asigurat calificarea pentru finalele WTA şi, totodată, că am rămas printre cele mai bune jucătoare din lume", a afirmat Şarapova.

Prin prezenţa celor 2 jucătoare la aceasta competiţie, preşedinta WTA, Stacey Allaster, şi-a exprimat optimismul în ce priveşte succesul din insula-stat asiatică. "Iubitorii tenisului din Singapore vor putea vedea jucătoare de prima mână, precum Şarapova sau Williams. Fiecare partidă va avea tensiunea unei veritabile finale", a subliniat ea.

Celelalte 6 locuri restante pentru completarea tabloului de 8 în Masters vor fi determinate în ultimele săptămâni ale sezonului, printre jucătoarele cu foarte mari şanse să se califice fiind şi românca Simona Halep, locul 2 mondial în lume în acest moment.

Aparentul paradox (locul 4 în WTA este sigură de prezenţă, iar locul 2 încă nu) este determinat de sistemul de clasificare diferit al celor 2 ierarhii, cel general şi cel pentru Masters. În timp ce clasamentul WTA este alcătuit pe ultimele 52 de săptămâni, cel al "Turneului campioanelor" se calculează în urma disputării competiţiilor din anul calendaristic 2014, numindu-se, de altfel, "Drumul spre Singapore".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor