Maria Ciobanu, la Adunarea Parlamentară a Francofoniei: La Chişinău şi Bucureşti nu există voinţă politică pentru Unire

Conferinţa preşedinţilor de secţii a APF la Bucureşti 21-22 mai 2018
Conferinţa preşedinţilor de secţii a APF la Bucureşti 21-22 mai 2018 (facebook.com/maria ciobanu)
Ştefan Sârbu
22.05.2018

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova a participat, în perioada 21-22 mai, la Conferinţa preşedinţilor de secţii a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), Regionala Europa, care a fost găzduită la Bucureşti de Parlamentul României.

Preşedinta Secţiei Republicii Moldova la APF, Maria Ciobanu, a declarat în cuvântul său de salut că cetăţenilor moldoveni le este foarte aproape de suflet Reuniunea preşedinţilor de secţii ai APF la Bucureşti, aşa cum are loc în anul când se marchează 100 de ani de la Marea Unire.

”Printr-un pact odios dintre Molotov şi Ribbentrop, Basarabia a fost cedată Uniunii Sovietice. Alianţa dintre cei doi mari dictatori totalitari Hitler şi Stalin a avut consecinţe nefaste, vizibile şi astăzi în sânul Europei reunite”, a adăugat deputata PLDM, atenţionând că Rusia ţine şi astăzi o armată de ocupaţie pe teritoriul Republicii Moldova, în Transnistria, teritoriu necontrolat de autorităţile de la Chişinău.

Totodată, Maria Ciobanu a menţionat că de la an la an se măreşte numărul cetăţenilor care îşi doresc reunirea cu Ţara-mamă, România, dar, cu regret, nu există voinţă politică nici la Chişinău, nici la Bucureşti.

Conferinţa de la Bucureşti reuneşte parlamentari francofoni din 14 ţări. Tema propusă pentru dezbaterile generale din acest an este Francofonia în România şi activităţile promovării Francofoniei la nivel instituţional şi în diferite domenii de activitate. Parlamentul Republicii Moldova este membru asociat la Adunarea Parlamentară a Francofoniei din 1998.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor