Silvia Radu se retrage din funcţia de primar-interimar al Chişinăului

Silvia Radu a fost încă o dată discalificată de chişinăueni, de aceea trebuie să ceară scuze şi să plece imediat. A făcut numai prostii, afirmă Dumitru Alaiba.
Silvia Radu, primar interimar general al mun. Chişinău
Silvia Radu, primar interimar general al mun. Chişinău (facebook.com/ion terguta)

După înfrângerea în alegerile de duminică, Silvia Radu anunţă că a făcut demersurile oficiale pentru încheierea activităţii de Primar-interimar General al Chişinăului menţionând că a avut o experienţă extraordinară în cadrul Primăriei municipiului Chişinău din care a învăţat multe lucruri utile. Totodată, aceasta a sugerat locuitorilor Capitalei ca viitorului primar să-i ceară să muncească pentru oraş şi nu pentru partidele pe care le reprezintă.

Radu, care s-a clasat pe locul trei, cu 17,65%, a fost numită primăriţă interimară în noiembrie 2016 de către viceprimarul Nistor Grozavu, în timp ce era cercetat penal sub bănuiala de corupţie în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău.

Grozavu nu a explicat public motivele alegerii Silviei Radu, care nu activase până atunci în primărie sau în alte funcţii publice, alimentând speculaţiile că ar fi apropiată liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Fostă candidată prezidenţială şi preşedintă a firmei Gas Natural Fenosa Moldova, Radu a respins mereu aceste speculaţii, inclusiv în campania electorală, în care potrivit unor monitorizări realizate de organizaţii ale societăţii civile, a fost sprijinită de televiziunile apropiate democraţilor.

În context, activistul civic Dumitru Alaiba, expert la Centrul pentru Politici şi Reforme a ţinut să puncteze că Silvia Radu a fost încă odată discalificată de chişinăueni, de aceea trebuie să-şi ceară scuze şi să plece imediat. ”Nimeni nu te-a invitat, nimeni nu te-a votat, ai aterizat la Primărie din pod. Ai făcut numai prostii cât ai stat.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe