Maria Ciobanu: Hotărârea Curţii Constituţionale este pe placul lui Dodon, dar şi al lui Plahotniuc

Igor Dodon rămâne preşedintele care nu cedează, iar Vladimir Plahotniuc şi-a demonstrat încă o dată capacităţile de a controla toate instituţiile R. Moldova, afirmă deputata PLDM Maria Ciobanu.
Maria Ciobanu deputata PLDM din R. Moldova
Maria Ciobanu deputata PLDM din R. Moldova (facebook.com/maria ciobanu)

Deputata PLDM Maria Ciobanu susţine că hotărârea Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM) adoptată marţi, prin care s-a decis că refuzul lui Igor Dodon de a-şi executa obligaţiile constituţionale constituie imposibilitatea temporară a acestuia de a-şi exercita atribuţiile de serviciu şi justifică instituirea interimatului funcţiei ar fi o decizie care este atât pe placul lui Dodon cât şi pe al lui Plahotniuc.

”Dodon rămâne pentru susţinătorii săi prezidentul care "nu cedează". Un minut va fi "suspendat" din funcţie, adică atâta timp de cât are nevoie Candu, pentru a numi ministrul la Apărare. Plahotniuc şi-a mai "oferit" o ocazie de a arăta tuturor cine este Stăpânul statului capturat Republica Moldova”, comentează deputata pe pagina sa de Facebook.

Menţionăm că decizia CCM a fost pronunţată după ce, pe 19 septembrie, Guvernul a decis să sesizeze Curtea privind interpretarea articolului 98, alineatul (6) din Constituţia R. Moldova, în vederea clarificării acţiunilor care pot fi întreprinse de către prim-ministru şi deciziilor care pot fi adoptate de Parlamentul ţării în cazul în care şeful statului refuză propunerea repetată de numire în funcţie a unui ministru, având în vedere că Igor Dodon a refuzat în mod repetat să-l numească pe Eugen Sturza, candidatul coaliţiei de guvernare, în funcţia de ministru al Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe