Marele miting al Diasporei. Firea face un pas în spate: "Am fost şi voi rămâne un adept al libertăţii de exprimare"

După ce Facebook-ul a vuit de indignare la auzul veştii că Primăria Capitalei se pune contra desfăşurării marelui miting al diasporei din 10 august, Gabriela Firea transmite public că ea una nu s-a pronunţat încă şi dacă organizatorul evenimentului îşi asumă responsabilităţile, teoretic totul e posibil.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Criticată dur în spaţiul public pentru decizia instituţiei pe care o conduce de a nu permite desfăşurarea marelui miting al diasporei programat să aibă loc pe 10 august lângă Guvern, Primarul general Gabriela Firea dă un comunicat de presă în care ţine să transmită că ea nu s-a pronunţat în acest caz şi că au existat doar discuţii preliminare în cadrul Comisiei de avizare.

„Prin urmare, toate informaţiile apărute în mediul public sunt speculaţii, mai ales că nu au fost parcurse toate etapele legale pentru avizarea unui astfel de eveniment”, susţine Gabriela Firea, la scurt timp după ce a apărut public să explice refuzul Primăriei de a da undă verde mitingului prin faptul că s-ar fi anunţat un milion de oameni, ceea ce ar fi perturbat Capitala.

Firea mai susţine că ea „a fost şi va rămâne un adept al libertăţii de exprimare şi un om care respectă legea” şi că este regretabil că o manifestaţie a diasporei este politizată de USR şi PNL, partide care vor să confişte acţiunea românilor din afara graniţelor. Cât despre protest în sine, Firea transmite că, „dacă se doreşte organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic, totul este posibil dacă organizatorul îşi asumă responsabilităţile ce decurg din lege şi toate instituţiile statului conlucrează pentru a garanta siguranţa cetăţenilor” şi anunţă că reprezentanţii Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Capitalei l-au invitat la discuţii pe organizatorul manifestaţiei din 10 august, pentru a stabili cu toate instituţiile implicate detaliile tehnice ale evenimentului.

"Am fost şi voi rămâne un adept al libertăţii de exprimare. Am fost şi voi fi un om care respectă legea. Este simplu să nu ai nicio responsabilitate legală şi să acuzi ori să jigneşti, de pe margine, cum se întâmplă în aceste zile. Este regretabil că o manifestaţie a diasporei este politizată de USR şi PNL, partide care vor să confişte acţiunea românilor din afara graniţelor. Şi eu am membri din familie şi prieteni care muncesc sau învaţă în afara ţării şi aş fi ultima persoană care să facă un gest negativ la adresa diasporei. Mai presus de orice, însă, trebuie să respectăm toţi legile şi regulile. Cu siguranţă, în întâlnirile de săptămâna viitoare, se vor găsi soluţii legale şi eficiente şi pentru acest eveniment, cu garantarea siguranţei tuturor cetăţenilor. Dacă se doreşte organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic, totul este posibil dacă organizatorul îşi asumă responsabilităţile ce decurg din lege şi toate instituţiile statului conlucrează pentru a garanta siguranţa cetăţenilor”, susţine Firea în comunicatul de presa citat de aktual24.ro.

De asemenea, Firea mai anunţă în comuniatul său că i-a invitat luni la o şedinţă la Primăria Capitalei pe reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei precum şi pe cei ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru „a stabili posibilitatea organizării în deplină siguranţă” a unui eveniment de amploarea mitingului anunţat de românii din diaspora în Piaţa Victoriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne