Caricatura cu Simona Halep. Români din Diaspora fac plângere penală împotriva ”Charlie Hebdo”

Nemulţumiţi că marea noastră campioană Simona Halep a fost caricaturizată de o manieră care "cultivă confuzia între români şi rromi" şi influenţează negativ percepţia pe care o au francezii despre români, reprezentanţii FADERE anunţă darea în judecată a publicaţiei Charlie Hebdo.
Caricatură Charlie Hebdo xenofobă la adresa românilor
Caricatură Charlie Hebdo xenofobă la adresa românilor (Dan Alexe, blog)

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) anunţă că va deschide, luni, un proces, împotriva publicaţiei ”Charlie Hebdo”, pentru caricatura prin care o ironizează pe marea tenismenă Simona Halep. Potrivit FADERE, caricatura nu este o ironie doar la adresa Simonei ci şi a românilor, în general.

"Imediat după ce a câştigat turneul Roland Garros, jurnaliştii de la ”Charlie Hebdo” au publicat o caricatură cu Simona Halep care avea în mâini trofeul câştigat şi strigă „fier vechi, fier vechi”. Considerăm de prost gust şi inacceptabilă această caricatură", transmit reprezentanţii Fadere, acuzând ca prin acest atac "se cultivă şi mai mult confuzia dintre români şi rromi şi se influenţează negativ percepţia pe care o au francezii despre români.

"Comunitatea de români din Franţa este formată din sute de mii de intelectuali, artişti sau muncitori. Prin seriozitatea şi hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcţii de răspundere este impresionant", mai transmite FADERE în comunicatul de presă remis Epoch Times.

"Umorul fin, specific artiştilor şi oamenilor inteligenţi, de această dată, a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării ştiinţifice franceze la care românii să nu-şi fi adus contribuţia. Pentru răfuiala lor cu grupuri izolate de rromi, probabil cei de la ”Charlie Hebdo” vor considera ”fier vechi” şi cel mai cunoscut simbol al Franţei, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovaţia unui român şi fiecare piesă metalică e fabricată în România”, a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne