Marea Britanie - "foarte probabil" să aibă cazuri de coronavirus [oficiali]

Medici în carantină purtând măşti pentru a se proteja de SARS, arhivă, Beijing
Medici în carantină purtând măşti pentru a se proteja de SARS, arhivă, Beijing (Getty Images)

Este foarte probabil să existe cazuri de coronavirus în Marea Britanie, a declarat vineri unul dintre cei mai importanţi directori ai agenţiilor de sănătate din ţară.

"Cred că este foarte probabil să avem cazuri în Marea Britanie", a declarat pentru BBC profesorul Paul Cosford, director medical emerit al Public Health England.

„Avem o serie întreagă de planuri gata de implementate când va fi cazul”, a afirmat Cosford.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi noul coronavirus o urgenţă pentru China, dar a refuzat să declare epidemia o problemă internaţională, în ciuda focarelor de infecţie din numeroase ţări.

China a intensificat, săptămâna aceasta, măsurile de control în ceea ce priveşte răspândirea virusului care, potrivit datelor oficiale, din cauza căruia şi-au pierdut viaţa 25 de persoane şi a infectat peste 800, transportul public fiind suspendat în 10 oraşe, regimul comunist ordonând închiderea templelor şi construirea rapidă a unui spital pentru a trata persoanele infectate.

Conform unor cercetări făcute de Epoch Times, autorităţile aveau cunoştinţă de existenţa epidemiei din luna noiembrie, însă au ales să suprime ştirile şi să minimizeze scara epidemiei, în ciuda spitalelor care refuzau pacienţi din cauza supra-aglomerării.

"Nu există încă cazuri cu rezultate pozitive în Marea Britanie, dar vom continua testarea, iar aceste numere se vor schimba, desigur", a declarat profesorul Cosford.

5 persoane din Regatul Unit au avut rezultate negative la teste, a afirmat profesorul, precizând că nouă sunt în curs de testare. Testele durează aproximativ 24 de ore.

"Se face o monitorizare constantă a rezultatelor", a adăugat Paul Cosford.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe