Marea Britanie: bande de infractori s-au folosit de francmasoni pentru a corupe poliţia

Simboluri masonice în Castres. Marea Lojă a Orientului Franţei
Simboluri masonice în Castres. Marea Lojă a Orientului Franţei (REMY GABALDA / AFP / Getty Images)

Reţelele secrete ale francmasonilor au fost folosite de către bandele de crimă organizată pentru a corupe sistemul de justiţie penală, susţine un raport-bombă al Poliţiei Metropolitane (Metropolitan Police), intrat în posesia The Independent.

Potrivit raportului 'Operation Tiberius', scris în 2002, grupările interlope s-au folosit de cunoştinţele pe care le aveau în această frăţie controversată pentru a 'recruta ofiţeri corupţi' în interiorul Scotland Yard.

Raportul - marcat ca 'Secret ' - a dezvăluit cum ofiţeri din East Ham (estul Londrei), membri ai Francmasoneriei, au încercat să afle ce detectivi erau suspectaţi de legături cu crima organizată de la alte surse din cadrul poliţiei, care făceau, la rândul lor, parte din societatea secretă.

Francmasoneria a fost mult timp suspectată în Marea Britanie că deţine membri care lucrează în sistemul de justiţie penală - în special în justiţie şi poliţie.

Deşi mediul politic şi o mare parte din mass-media resping de multe ori astfel de sugestii, pe care le asociază cu cei care se ocupă de teoriile conspiraţiei, 'Operaţiunea Tiberius' este cel de-al doilea raport secret al poliţiei pe această temă dezvăluit de The Independent în ultimele şase luni.

La rândul său, 'Project Riverside', un raport din 2008 despre industria anchetelor private efectuate de Serious Organised Crime Agency, a susţinut că infractorii au încercat să corupă ofiţeri de poliţie prin intermediul membrilor francmasoni pentru a-şi promova interesele.

În 1998, îngrijorarea legată de influenţa francmasonilor asupra sistemului de justiţie penală l-au determinat pe fostul ministru de interne Jack Straw să ordone ca toţi ofiţerii de poliţie şi judecătorii să declare dacă sunt membri ai organizaţiei.

Cu toate acestea, 10 dintre cele 43 de membri ai forţelor de poliţie din Marea Britanie au refuzat să se conformeze, iar politica a fost abandonată sub ameninţarea unei acţiuni în justiţie. De altfel, în Anglia şi Ţara Galilor, Marele Maestru al Francmasonilor este Prinţul Edward, Duce de Kent.

The Independent a dezvăluit săptămâna trecută că raportul 'Operaţiunea Tiberius' a constatat că bande aparţinând criminalităţii organizate, cum ar fi familia Adams şi banda condusă de David Hunt, au reuşit să se infiltreze în Poliţia Metropolitană 'în voie'.