Marea Britanie a avut un plan de a antrena şi echipa 100.000 de rebeli sirieni (BBC)

(photos.com)
Epoch Times România
04.07.2014

Marea Britanie a plănuit să antreneze şi să echipeze o armată formată din 100.000 de rebeli pentru a-l învinge pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, însă apoi s-a considerat că ar fi prea riscant, a relatat joi seară BBC, preluat de Reuters.

Potrivit BBC, propunerea secretă de a 'selecta, echipa şi antrena' rebeli sirieni, înaintată în urma cu doi ani, a venit de la generalul David Richards, şeful de atunci al forţelor de apărare britanice.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a refuzat să comenteze articolul.

Această iniţiativă secretă a fost analizată de premierul David Cameron şi de Consiliul Naţional de Securitate, precum şi de oficiali americani, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Apărării.

BBC a precizat că iniţiativa prevedea formarea şi antrenarea unei 'armate substanţiale' de rebeli sirieni moderaţi la baze militare din Turcia şi Iordania.

Potrivit ONU, aproximativ 10,8 milioane de persoane din Siria au nevoie de ajutor, dintre care 4,7 milioane se află în zone dificil de accesat, în timp ce alte trei milioane au fugit pe parcursul celor trei ani de revoltă împotriva preşedintelui Bashar al-Assad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor