Maramureş: Perdea verde lângă groapa de gunoi din Sighetu Marmaţiei

Epoch Times România
28.04.2009

Asociaţia Ecologie-Turism Nordica şi 200 de elevi au plantat aproximativ 3.000 de puieţi de salcâm în apropierea gropii de gunoi a municipiului Sighetu Marmaţiei, creând astfel o perdea de protecţie.

Acţiunea organizaţiei ecologiste şi a elevilor din municipiul Sighetu Marmaţiei face parte din proiectul "Perdeaua Verde", coordonat de preşedintele Asociaţiei Ecologie-Turism Nordica, Lucian Mihali, şi are drept scop împădurirea a 800 de metri de teren împrejurul gropii de gunoi a oraşului.

"Intenţia noastră este de a crea o adevărată perdea verde în jurul gropii de gunoi a oraşului pentru a bloca pe cât se poate mirosurile degajate, dar a opri şi posibile resturi menajere care ar putea fi luate de vânt. Înainte de a planta salcâmii am curăţat locul. După creştere, aceştia vor avea rolul unei perdele de protecţie în jurul gropii de gunoi, situată destul de aproape de oraş. De asemenea, am pregătit alte 350 de gropi în care urmează să plantăm pini cel mai târziu până la finele săptămânii acesteia" - a spus Mihali.

Preşedintele asociaţiei a arătat că s-a optat pentru specia salcâm deoarece e mai puţin pretenţioasă, iar pinul e o specie care se pretează solului din apropierea gropii de gunoi. Pe de altă parte, acţiunea are un scop ecologist şi menirea de a-i educa pe elevi în spiritul respectului pentru natură.

La următoarele acţiuni întreprinse de Asociaţia Ecologie-Turism Nordica vor fi invitate şi persoanele adulte din municipiul Sighetu Marmaţiei. Pe lângă plantarea de salcâm şi pin se intenţionează plantarea de cătină în apropierea zonei urbane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor