Maradona vrea să o întrebe pe Sophia Loren cum a învins Fiscul italian

Fosta vedetă argentiniană Diego Armando Maradona.
Fosta vedetă argentiniană Diego Armando Maradona. (Maxi Failla / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
25.10.2013

„Pibe de Oro”, în reiterarea nevinovăţiei sale în faţa acuzaţiilor de evaziune fiscală ia ca exemplu cazul celebrei actriţe napolitane, achitată de Curtea Supremă de Justiţie după arestarea sa în 1982: "Sunt fericit pentru ea, dar nu vreau să sufăr aceeaşi hărţuire".

Continuă lupta lui Diego Maradona împotriva autorităţilor fiscale italiene. În ultimul episod a ceea ce pare să fie o telenovelă fără sfârşit, fostul "Pibe de Oro" o citează pe Sophia Loren: "Sunt foarte fericit pentru doamna Loren, acum sper să o contactez şi să o întâlnesc pentru a-mi explica cum a făcut să fie atât de tare într-o luptă atât de grea împotriva taxei monstru, mergând chiar la închisoare pentru mai multe zile". Curtea Supremă de Justiţie, în fapt, a dat dreptate în cele din urmă actriţei napolitane, stabilind că aceasta nu ar fi trebuit să fie arestată pentru evaziune fiscală în 1982.

"Nu vreau să am parte de aceeaşi nedreptate şi opresiune pe care a trebuit să o îndure doamna Loren, care a fost persecutată timp de 40 de ani din cauza unei pretinse evaziuni fiscale (care apoi s-a dovedit a fi o greşeală făcută de stat în calculul de venituri). Şi mai ruşinos pentru Italia este că doamna Loren, am auzit şi am văzut la televizor, a fost chiar forţată să meargă la închisoare în timp ce eu am fost deja absolvit din 1992", relatează spusele lui Maradona, avocatul său italian, Angelo Pisani, contactat prin telefon de la Dubai de clientul său.

"Şi când te gândeşti că doamna Loren este o napolitană care a dat strălucire Italiei peste tot în lume. Iată - explică din nou Maradona - îmi place Napoli şi Italia, dar nu poţi trata oamenii ca şi cum toţi aceştia ar fi criminali şi apoi după 40 de ani să spui: ne pare rău, ne-am înşelat".

Maradona afirma că: "Eu nu sunt un fugar, nu sunt un criminal. Uitaţi-vă bine în acte şi nu mă folosiţi ca un simbol împotriva evaziunii fiscale". Apoi, el conchide: "Fiţi siguri că nu mă voi apleca niciodată la nedreptăţile fiscului. Respect Italia, toate instituţiile italiene şi contribuabilii italieni. Eu spun că trebuie să se plătească impozitele, dar pe cele corecte, nu pe cele care sunt inventate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor