Managerul Spitalului Dr. Victor Babeş: "Dacă tot te îmbolnăveşti, măcar nu apela la Avocatul Poporului"

Emilian Imbri, managerul Spitalului Dr. Victor Babeş din Bucureşti
Emilian Imbri, managerul Spitalului Dr. Victor Babeş din Bucureşti (Screenshot Digi24)

Managerul Spitalului Dr. Victor Babeş din Bucureşti, Emilian Imbri, a avertizat, sâmbătă, la emisiunea „Sănătatea la Control” de la Realitatea Plus, că numărul de îmbolnăviri de Covid-19 „sigur va creşte”, întrucât oamenii nu mai respectă regulile impuse de starea de alertă.

Imbri anunţă cu acest prilej că la „Babeş” numărul de cazuri internate creşte şi este la nivelul celor din faza de maxim a epidemiei, din lunile martie-aprilie.

„Sigur numărul de îmbolnăviri creşte. Nu se respectă regulile zilele acestea. Nerespectarea regulilor va duce la creşterea numărului de cazuri active şi de internări. Numărul de internări creşte la Spitalul Babeş. Avem în jur de 300 de cazuri internate la spitalul nostru. Suntem exact ca în faza de maxim din lunile martie-aprilie. Ar trebui să explicăm populaţiei că asimptomatic nu înseamnă că nu ai nimic. Când eşti asimptomatic, valorile constante ale corpului se schimbă. În scurt timp pot apărea şi simptomele”, explică Emilian Imbri.

Potrivit medicului, această evoluţie nefericită se datorează faptului că populaţia nu mai respectă distanţarea fizică şi nici regulile impuse de specialişti. Totodată, el şi-a exprimat nemulţumirea faţă de demersurile făcute de Avocatul Poporului prin care spitalele Covid sunt asociate cu locuri de detenţie, de vreme ce pacienţilor internaţi aici nu li se permite să părăsească incinta până la recuperare.

„Insist pe faptul că medicii trebuie lăsaţi să-şi facă meseria. Sfaturile noastre au fost practic inutile. Vedeţi cum se stă la terase. Dacă tot te îmbolnăveşti, măcar nu mai apela la Avocatul Poporului să spui că în spital stai ca la închisoare. Medicii sunt obosiţi, nu vor fi lăsaţi să plece în concedii. Mi-e ciudă că suntem oameni maturi şi că nu ştim să ne ferim nici măcar ca nişte copii. Numărul deceselor a crescut la Babeş în ultimele săptămâni”, a subliniat Emilian Imbri.