Make-up artistic: o fată îşi transformă faţa în Gioconda (video)

Yuya Mika
Yuya Mika (Print screen YouTube)

Tânăra Yuya Mika, în vârstă de 26 ani, a reuşit să recreeze pe faţa sa culorile şi caracteristicile a două portrete celebre ale lui Leonardo da Vinci - privirea misterioasă din Gioconda (sau Mona Lisa) şi eleganţa din Dama cu hermină - folosind metoda denumită contouring.

Această tehnică de make-up constă într-un joc de lumini şi umbre care conferă tridimensionalitate feţei. Folosind corector lichid, bronzant şi fard de ochi, Yuya Mika şi-a făcut faţa similară cu cea a Giocondei şi a Ceciliei Gallerani.

(Print screen YouTube)

Tinerei Yuya Mika i-au fost recunoscute inventivitatea, priceperea şi creativitatea.

Contouring

Termenul contouring a fost inventat de către Max Factor. Era anul 1945 iar artistul de machiaj (make-up artist), care se afla în culmea popularităţii în acel moment, a înfiinţat o şcoală de maquillage deschisă celor interesaţi să-i urmeze paşii. Viitorul fondator al companiei cosmetice omonime, Factor era în acel moment artistul de referinţă în make-up-ul "aurei" de la Hollywood. Într-o măsură atât de mare încât, printre clienţii săi obişnuiţi, se aflau vedete precum Ava Gardner, Jean Harlow şi Marlene Dietrich.

Dar, dacă despre contouring începe să se vorbească la începutul anilor '50, tehnica reală îşi face debutul mult mai devreme, în Anglia. În jurul anilor 1500, pentru a fi mai precişi, în Epoca Elisabetană, a fost adoptată de actorii care foloseau trucul pentru a-şi caracteriza propriul personaj şi a-l face "lizibil" imediat publicului.