Maia Sandu: Strategia paşilor mici în reglementarea transnistreană poate continua dacă se respectă suveranitatea R. Moldova

Reglementarea conflictului transnistrean trebuie să înceapă cu stoparea în colaborare cu autorităţile din Ucraina a schemelor de contrabandă, afirmă prim-ministrul.
Maia Sandu la intrevedere cu şeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, 11.09.2019
Maia Sandu la intrevedere cu şeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, 11.09.2019 (gov.md)

În cadrul unei întrevederi cu şeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, premierul Maia Sandu a declarat că guvernul este deschis să colaboreze cu OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean în baza integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova.

Prim-ministrul a precizat că identificarea unei soluţii politice imediate este foarte dificilă în prezent, iar un prim pas ar fi eliminarea, în colaborare cu autorităţile din Ucraina, a schemelor de corupţie şi contrabandă care au loc în regiune.

La rândul său, Claus Neukirch a menţionat că OSCE este pregătită să ofere asistenţă în procesul de retragere a muniţiilor de la Cobasna.

Politica paşilor mici a fost un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii, iar Maia Sandu a precizat potrivit unui comunicat, că această strategie poate continua doar dacă aduce rezultate concrete, care să respecte principiile suveranităţii Republicii Moldova.