Maia Sandu la Bruxelles: Dorim restabilirea cooperării cu UE, îngheţată din cauza corupţiei şi a fraudelor comise de regimul Plahotniuc

Noua guvernare a R. Moldova nu este ghidată de dorinţa de răzbunare. Doar se doreşte ca în funcţiile-cheie din sistemul executiv şi cel al justiţiei să vină profesionişti oneşti, deschizând calea pentru investiţii, afirmă premierul.
Maia Sandu şi Johannes Hahn la Bruxelles
Maia Sandu şi Johannes Hahn la Bruxelles (gov.md)

Aflată în vizită oficială la Bruxelles, premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a mulţumit personal Comisarului European pentru Politică Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn şi Uniunii Europene pentru poziţia principială, care a avut un rol fundamental în convingerea fostei guvernări să plece paşnic şi să nu încerce să se menţină la putere prin forţă şi represiune.

Prim-ministrul a subliniat faptul că actuala guvernare are drept scop reconstruirea instituţiilor democratice şi refacerea încrederii cetăţenilor în propriul stat. Aceasta a accentuat că parcursul european al R.Moldova şi Acordul de Asociere cu UE rămân temelia eforturilor guvernării de a construi un stat modern. „Într-o zi, Moldova va fi gata pentru Europa. Într-o zi, vom bate cu încredere la uşa UE.”

„Uniunea Europeană ne-a oferit câteva şanse să devenim o democraţie europeană, receptivă la nevoile şi dorinţele cetăţenilor săi. Aceste oportunităţi nu au fost folosite pe deplin. Astăzi, nu solicităm plăţi în avans, ci sprijin pentru transformări democratice. Mă aflu aici pentru a restabili pe deplin cooperarea cu UE, care a fost îngheţată din cauza corupţiei şi a fraudelor comise de fostul regim”, a adăugat Maia Sandu.

Şefa Cabinetului de Miniştri de la Chişinău a ţinut să sublinieze că noua guvernare nu este ghidată de dorinţa de răzbunare. Doar se doreşte ca în funcţiile-cheie din sistemul executiv şi cel judecătoresc să vină profesionişti oneşti, procuratura să investigheze şi să nu tolereze crimele, justiţia să funcţioneze în baza integrităţii şi încrederii publice deschizând calea pentru investiţii.

Johannes Hahn a salutat acţiunile întreprinse de către Guvern în avansarea reformelor şi a subliniat faptul că vor fi identificate măsuri concrete de sprijin pentru Republica Moldova, având la bază angajamentul ferm de a implementa prevederile Acordului de Asociere RM-UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe