Maia Sandu: Igor Dodon renunţă la dubla indexare a pensiilor şi nu face nimic pentru a opri furtul banilor publici

Pensionară munceşte la piaţă
Pensionară munceşte la piaţă (facebook.com/valentina ursu)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu consideră că „lista promisiunilor deşarte ale actualei guvernări creşte vertiginos”, menţionând că după ce s-a lăudat timp de un an cu iniţiativa despre dubla indexare a pensiilor, Igor Dodon renunţă la aceasta.

„De ce? Pentru că e uşor să faci promisiuni când nu trebuie să asiguri bani pentru ele. Şi pentru că o guvernare ca aceasta, care nu face nimic pentru a opri furtul banilor publici, nu va avea niciodată bani pentru oameni”, scrie liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

În acest context, fostul ministru al Finanţelor Natalia Gavriliţa a ţinut să sublinieze că actuala guvernare ar trişa atunci când vorbeşte despre indexarea pensiilor de două ori pe an. Din proiectul de creştere a pensiilor mici prin dubla indexare, Dodon a ajuns la înjumătăţirea indexării.

Aceasta precizează că potrivit proiectului votat la sfârşitul anului trecut, în condiţiile unei inflaţii de 6%, indexarea pentru cei cu pensii mici ar fi fost de 12%. Conform amendamentelor propuse de Guvernul Chicu în prezent pentru votare în Parlament, „propunerea lui Dodon înseamnă indexarea la 1 octombrie cu 3% şi la 1 aprilie cu alte 3%. Ce urmează domnule Dodon, dublarea salariilor prin împărţirea lor la doi?”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe