Igor Dodon doreşte scoaterea unui miliard de dolari din rezerva BNM. Natalia Gavriliţa: Acesta din nou încearcă să ne fure

Utilizarea unei părţi din rezervele internaţionale, cu o ulterioară conversie în moneda naţională şi majorarea cheltuielilor în economie contravin legislaţiei, potrivit căreia BNM nu poate acorda asistenţă financiară statului, afirmă guvernatorul Armaşu.
Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor din R. Moldova
Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor din R. Moldova (gov.md)

Preşedintele Igor Dodon a propus recent în cadrul unei emisiuni televizate ca din rezervele Băncii Naţionale a Moldovei „care se află la americani” să fie retrasă o sumă în valoare de cel puţin un miliard de dolari pentru investiţii întrucât „Republica Moldova intră în curând într-o etapă activă de reconstrucţie”.

Şeful statului a precizat că ţara dispune de o rezervă valutară de peste 3 miliarde de dolari care este plasată în afara ţării, iar moldovenii trebuie să cunoască exact ce se întâmplă cu banii lor, dacă o parte dintre aceşti bani pot sau nu să fie utilizaţi pentru investiţii care să le facă viaţa mai bună.

În context, fostul ministru al Finanţelor, Natalia Gavriliţa susţine că „şmecherii l-au capturat pe Igor Dodon cu tot cu Guvernul lui de buzunar!”, acest fapt fiind demonstrat şi prin numirile oamenilor democraţilor la toate funcţiile importante în stat, dar şi ideile - una mai periculoasă ca alta – „cu care ne îneacă Dodon de sărbători”.

Fostul ministru în Guvernul Sandu menţionează că cea mai recentă idee, cu scoaterea miliardului din rezerva Băncii Naţionale, le pune capac la toate. Chiar şi cei fără studii în economie înţeleg că aceasta va duce la creşterea preţurilor, căderea leului, şi la distrugerea completă a relaţiilor cu ţări şi parteneri cât de cât credibili.

„Ultima dată când şmecherii au testat opinia publică despre rezervele Băncii Naţionale, cetăţenii au fost furaţi cu un miliard de Euro!!! Dodon a făcut pact cu şmecherii pentru a da jos Guvernul Maiei Sandu, iar acum face jocul intereselor obscure care din nou încearcă să ne fure. Să fim cu ochii pe ei!”, a conchis Natalia Gavriliţa.

Utilizarea unei părţi din rezervele internaţionale, cu o ulterioară conversie a acesteia în moneda naţională şi majorarea cheltuielilor în economie, ar prejudicia considerabil obiectivul fundamental al BNM. Totodată, asemenea operaţiuni contravin legislaţiei în vigoare, potrivit căreia Banca Naţională nu poate acorda asistenţă financiară statului, a ţinut să sublinieze guvernatorul BNM, Octavian Armaşu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe