Maia Sandu: Igor Dodon presează judecătorii CCM. Vrea o decizie convenabilă pe cazul împrumutului din Rusia

Liderul PAS solicită celor care îl slujesc pe Dodon să înceteze să îndeplinească ordine ilegale pentru că va veni ziua când vor răspunde, iar hoţii nu vor mai fi la putere ca să îi protejeze.
Maia Sandu, preşedinte a Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, preşedinte a Partidului Acţiune şi Solidaritate (facebook.com/PAS)

Primim informaţii de la organele de drept că Igor Dodon şi complicii lui au pornit o adevărată vânătoare împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale (CCM), susţine liderul PAS, Maia Sandu, menţionând că „maşinăria statului a fost pusă la lucru” pentru a cauta motive de a pune presiune pe judecători şi pe membrii familiilor lor, în încercarea de a impune o decizie convenabilă PSRM pe cazul împrumutului rusesc.

„Se pare că Dodon ţine cu tot dinadinsul să devină Plahotniuc. Îi amintesc lui Dodon că Plahotniuc a fost nevoit să fugă subit din ţară tocmai pentru că a trecut toate liniile roşii. Să nu pună la încercare şi mai mult răbdarea poporului şi aşa obosit de corupţie şi sărăcie”, scrie politiciana pe pagina sa de Facebook.

Preşedinta PAS solicită celor care îl slujesc pe Dodon să înceteze să îndeplinească ordine ilegale pentru că va veni ziua când vor răspunde, iar hoţii nu vor mai fi la putere ca să îi protejeze.

„Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie lăsaţi să-şi îndeplinească atribuţiile aşa cum prevede Constituţia – în mod independent, imparţial şi să se supună exclusiv Constituţiei”, a concluzionat Maia Sandu.

Preşedintele Igor Dodon şi PSRM au declarat vineri, după ce CCM a suspendat acţiunea contractului de credit cu Rusia, că Opoziţia ar încerca să preia controlul asupra Curţii Constituţionale şi să o utilizeze „în calitate de instrument politic”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe