Maia Sandu: Guvernarea de la Chişinău este în impas, neputincioasă şi depăşită

Lamentările lui Andrian Candu ar demonstra că guvernarea RM având toată puterea nu face nimic pentru prosperitatea ţării. Deşi doar în câteva luni ar fi posibilă scoaterea instituţiilor statului de sub controlul lui Plahotniuc, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, liderul PAS în faţa Procuraturii Generale
Maia Sandu, liderul PAS în faţa Procuraturii Generale (unpaspentru.md)

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a declarat joi, în cadrul unui briefing de presă, că Maia Sandu adresându-se la procuratură pentru a-l trage la răspundere pe Vlad Plahotniuc pentru uzurparea puterii în stat ar juca doar rolul unei sfinte în politica moldovenească. Mai mult, acesta a amintit că Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) vine din PLDM care ar fi fost cel mai corupt partid şi care ar fi adus dezastru în R. Moldova.

În replică, Maia Sandu a menţionat că, prin declaraţiile sale, Andrian Candu şi-ar confirma statutul de campion de a căuta vinovaţi pentru eşecurile guvernării. ”Ca întotdeauna, opoziţia e de vină pentru toate relele de azi şi de altă dată, inclusiv pentru furtul miliardului. Domnul Candu a uitat cum, în calitate de ministru al Economiei, promova cu insistenţă eliberarea garanţiei pentru banii delapidaţi din cele trei bănci fără nicio măsură de protecţie din partea statului şi înainte ca Banca Naţională a Moldovei să impună administrare specială la băncile furate.”

Liderul PAS notează că lamentările permanente ale spicherului Parlamentului ar demonstra că guvernarea de la Chişinău este în impas, neputincioasă şi depăşită. Având toată puterea, dar nefăcând nimic, guvernarea nu ştie decât să caute scuze şi vinovaţi în altă parte.

În context, politiciana propune guvernării moldovene să schimbe locurile cu opoziţia. ”Guvernul îşi dă demisia şi preşedintele Parlamentului la fel. Noi ne asumăm responsabilitatea să formăm un guvern tehnocrat, din oameni integri, profesionişti, inclusiv din rândul conaţionalilor noştri care muncesc peste hotare. Deputaţii au ocazia să-şi demonstreze ataşamentul real faţă de valorile europene şi votează echipa şi programul, fără partajări şi înţelegeri.

Anulăm modificarea legislaţiei electorale, calificată de către instituţiile UE drept nepotrivită. Schimbăm conducerea Procuraturii generale, reformăm Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi facem concurs real pentru a selecta conducerea Autorităţii Naţionale pentru Integritate (ANI). Depolitizăm conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC).”

Potrivit postării de pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu îşi ia angajamentul ca în 2 luni, să refacă relaţiile cu UE, să restabilească finanţarea externă şi să lichideze schemele prin care s-ar fura sume importante de bani publici. ”În 6 luni, ne obligăm să asigurăm o independenţă elementară a justiţiei şi să începem procesul de curăţare a clasei politice de elemente criminale şi corupte. Rând pe rând, scoatem instituţiile statului de sub controlul naşului dlui Candu. În aceste condiţii, mergem la alegeri cu inima deschisă. Să judece oamenii cine şi cât dezastru a făcut.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe