Alexandr Slusari, despre raportul Curţii de Conturi a RM: Guvernarea continuă să fure sub pretextul ”neregulilor”

"Neregulile" la cheltuirea banilor publici s-ar repeta an de an. Parlamentul RM ia act de rapoartele Curţii de Conturi care, ulterior, doar adună praful în arhivă, afirmă vicepreşedintele Platformei DA, Alexandr Slusari.
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demntitate şi Adevăr
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demntitate şi Adevăr (The Epoch Times România)

Raportul Curţii de Conturi pentru perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, prezentat joi, în Parlamentul de la Chişinău, denotă nereguli în valoare de 11 miliarde de lei în procesul de cheltuire al banilor publici.

Preşedintele Curţii de Conturi, Veaceslav Untilă, a declarat că în perioada raportată au fost realizate 26 de misiuni de audit, au fost înaintate 1239 de recomandări către 314 entităţi. Cu toate acestea, preşedintele Comisiei parlamentare Economie, Buget şi Finanţe, Ştefan Creangă, a precizat că instituţiile guvernamentale nu au întreprins suficiente măsuri pentru implementarea recomandărilor expuse.

În context, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandr Slusari, atenţionează că istoria "neregulilor" la cheltuirea banilor publici se repetă din an în an.

”11 miliarde de lei irosite!!! Iată un răspuns de unde se pot lua bani pentru ridicarea nivelului de trai în ţara noastră. Este aproape o treime din toate veniturile bugetului de stat pentru anul 2017. Sunt aruncate în vânt 12 fonduri de subvenţionare a agriculturii şi 5 fonduri rutiere”, a adăugat Slusari, ţinând să puncteze că suma de bani menţionată ar da posibilitatea majorării pensiilor pentru fiecare pensionar cu aproximativ 1300 lei şi doar jumătate din aceşti bani ar fi suficienţi pentru a ridica salariile la aproximativ 52 de mii de pedagogi cu aproape 9 mii lei pentru fiecare dascăl.

”Oare crede cineva că minimum 30 % din aceşti bani nu nimeresc în buzunarele largi ale unor funcţionari de stat corupţi? Curtea de Conturi tot recomandă înlăturarea "neregulilor". Parlamentul ia act de rapoartele Curţii, care ulterior sunt bune doar pentru a aduna praf în arhivă”, a concluzionat vicepreşedintele Platformei DA, specificând că guvernarea moldoveană continuă să fure sub acoperirea aşa- ziselor nereguli. Iar Moldova rămâne cea mai săracă ţara în Europa. ”În schimb, totul este stabil!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe