Magazinul IKEA retrage de pe piaţă un tip de şine electrice

. (Andreas Rentz / Getty Images)
Epoch Times România
26.04.2012

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa retrage de pe piaţă un tip de şine electrice, iar după returnare, clienţii vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs, potrivit unui comunicat al retailerului.

Compania a primit o sesizare de la un client din Suedia cu privire la un defect al şinelor IKEA 365+ SÄNDA şi a decis ca produsul să fie retras imediat de la vânzare din toate magazinele IKEA din lume.

Designerii IKEA au demarat o investigaţie, iar testele au arătat un defect de fabricaţie al conectorilor la sistemul de împământare, nefiind raportat vreun incident.

"Doar şinele IKEA 365+ SÄNDA vândute în perioada septembrie 2011 – martie 2012 sunt afectate de această retragere de produse. Este vorba despre aproximativ 97.000 de bucăţi, produse în China şi vândute în toate magazinele IKEA din lume exceptând China, Japonia şi Taiwan", se spune în comunicat.

Magazinul IKEA din România a vândut 387 de şine afectate de această rechemare în perioada septembrie 2011 şi martie 2012, fără a primi nicio sesizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor