Macron: Violenţele, atacurile sexuale şi terorismul din UE nu au legătură cu imigraţia în masă. Europa este de vină

Preşedintele francez Emmanuel Macron
Preşedintele francez Emmanuel Macron (Getty Images)

Crimele violente, atacurile teroriste şi sexuale în Europa “nu au legătură” cu imigraţia în masă, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, învinuind “discriminarea” şi inegalitatea pentru acest fenomen.

Adresându-se studenţilor Universităţii George Washington din SUA, săptămâna trecută, preşedintele francez a recunoscut că “90%” dintre imigranţii africani care sosesc în Europa sunt imigranţi economici şi nu refugiaţi.

Macron a deschis subiectul după ce o studentă a declarat că americanii au văzut cum imigraţia în masă “din Orientul Mijlociu şi Africa spre Europa ... în ultimii ani” a avut ca rezultat amplificarea violenţelor, crimelor şi atacurilor teroriste pe continentul european.

Evidenţiind “creşterea numărului de atacuri sexuale şi violuri comise împotriva femeilor până în punctul în care multor femei le este frică să iasă din casă” şi “creşterea antisemitismului până în punctul în care în multe oraşe cetăţenii evrei sunt sfătuiţi să nu poarte elemente de vestimentaţie religioasă de teamă de a nu fi atacaţi”, studenta l-a întrebat pe preşedintele francez ce anume face guvernul său “pentru a asigura securitatea naţională şi identitatea culturală a Franţei şi Europei”.

Europa este de vină pentru “problemele, revoltele şi violenţele” din suburbiile dominate de imigranţi din lumea a treia, potrivit şefului statului francez, care a menţionat că astfel de situaţii au loc “foarte des din cauza lipsei de oportunităţi ... din cauză că am eşuat să integram aceşti oameni”.

În 2009, Franţa a desfăşurat o schemă în baza căreia CV-urile erau anonime, însemnând că omiteau informaţii precum numele, vârsta şi adresele candidaţilor, în încercarea de a “reduce diferenţa de oportunităţi” existentă între imigranţi şi cetăţenii francezi. Totuşi, schema a fost anulată când s-a constatat că a condus la un număr şi mai mic de apeluri [de la potenţiali angajatori] adresate minorităţilor şi candidaţilor când locuiau în aşa numitele zone interzise (no-go).