Macovei, despre atacul lui Băsescu: M-a întristat acest atac. Nu mi-a venit să cred

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.12.2013

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat recent, în cadrul unui interviu la România Liberă, că atacul lansat de preşedintele Traian Băsescu la adresa ei a luat-o prin surprindere, adăugând că nu se aştepta la aşa ceva de la şeful statului.

Traian Băsescu declara joi: „M-am uitat la Monica Macovei, care tot timpul avea atitudine, n-a luat nicio atitudine publică, când şeful grupului PDL de la Cameră a semnat, alături de PSD şi PNL, pentru rezolvarea problemelor de incompatibilitate. Parcă mi se pare prea mult pentru un loc eligibil la europarlamentare. Prea mult se sacrifică principiile atâţia ani afişate. Monicăi Macovei, care face morală tuturor, am vrut să-i transmit acest mesaj şi atât”.

Monica Macovei s-a declarat surprinsă de aceste acuzaţii.

„M-a întristat acest atac şi nu mi-a venit să cred că preşedintele Traian Băsescu, alături de care am dus bătălii politice grele pentru menţinerea statului de drept şi a instituţiilor anticorupţie, mă atacă exact pe mine într-un mod atât de nedrept”, a declarat aceasta.

Europarlamentarul a precizat faptul că orice ar fi este alături de preşedinte pentru că este „singurul care ne ţine în Occident, în timp ce USL ne trage spre Est”.

„Repet, nu mi-a venit să cred, pentru că preşedintele ştie foarte bine, aşa cum ştie şi opinia publică, că împreună am luptat pentru independenţa justiţiei, pentru consolidarea unor instituţii, printre care DNA şi ANI. Doar de aceea mă atacă cu atâta înverşunare USL şi Ponta. Eu nu îl voi ataca niciodată pe preşedinte pentru că nu cred că este fair-play să te dezici de oamenii alături de care ai luptat, ai împărtăşit aceleaşi valori şi ai realizat ceva bun pentru ţară. Chiar dacă uneori avem păreri diferite. Sunt alături de el, preşedintele este singurul care ne ţine în Occident, în timp ce USL ne trage spre Est”, a subliniat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a explicat că, de fapt, nu face niciun compromis şi nu şi-a abandonat niciodată principiile după care se ghidează.

„Nu fac niciun compromis. Nu am avut niciodată o discuţie în care să spun că rămân în partid doar dacă primesc un loc pe listă. Şi repet, pe lângă faptul că nu aş face asta, nici nu aş avea nevoie, clasamentul oficial arată că sunt de departe prima dintre toţi europarlamentarii români la numărul de rapoarte adoptate de plen. Pentru cine munceşte neostenit, ca mine, Parlamentul European nu este o sinecură. Am luat şi voi continua să iau atitudine faţă de orice atingere a independenţei justiţiei şi luptei anticorupţie, indiferent din ce partid este, inclusiv din PDL, aşa cum am făcut recent şi cu modificarea statutului parlamentarilor sau a Codului Penal. Nu renunţ niciodată la principiile în care cred, nici la anticorupţie, nici la susţinerea procurorilor şi a judecătorilor independenţi şi curajoşi şi nici la reforma politică. Nu renunţ, indiferent de cât de tare sunt atacată. Ne batem cu USL în campania pentru alegerile europarlamentare şi pentru preşedinţia ţării”, a precizat aceasat.

„Nu există negocieri şi eu nu am făcut nici o înţelegere, nici un „blat” cu nimeni, şi acest cuvânt nici nu există în vocabularul conştiinţei şi acţiunilor mele. Nici nu am nevoie de vreo înţelegere”, a concluzionat Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor