Macovei: Condamnatul Dragnea să ceară iertare românilor pentru condamnatul Severin

Adrian Severin nu a fost trimis acolo pentru a-şi umple buzunarele, ci să facă şi să ceară legi pentru oameni, nu şpagă pentru legi, a subliniat fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Condamnatul Liviu Dragnea, preşedintele social-democraţilor, trebuie să ceară iertare românilor pentru că PSD le-a cerut să-l voteze pe condamnatul Adrian Severin, a declarat joi, pe contul său de Facebook, europarlamentarul Monica Macovei.

"Şpaga, care nu e "lobby" şi "bani contra amendamente", îl costă pe condamnatul Severin 4 ani de închisoare cu executare. Pentru că "bani contra amendamente" înseamnă luare de mită şi trafic de influenţă. Ca să ia "şpaga" mai repede, condamnatul Severin a dovedit maximă eficienţă şi a trimis, pe mail, o factură de 12 000 de euro pentru 3 zile de muncă grea, celor care l-au "angajat" pentru trafic de influenţă", a precizat Monica Macovei.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, din păcate pentru Severin, persoanele cu care a negociat erau jurnalişti sub acoperire şi înregistrarea video a făcut turul Europei.

"Mai mult, fără nicio ruşine, Severin a refuzat să îşi dea demisia din Parlamentul European. Severin nu a fost trimis acolo pentru a-şi umple buzunarele. A fost trimis să facă şi să ceară legi pentru oameni, nu şpagă pentru legi.

Tot fără ruşine, după condamnare, Severin a declarat: "aceasta nu a fost lupta dintre cinste şi corupţie, ci dintre patrie şi duşmanii ei. Românii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastră." Nu, domnule Severin! Acesta a fost un act nepatriotic de corupţie, iar victoria aparţine justiţiei şi oamenilor, pentru că legea s-a aplicat şi aţi fost condamnat", a subliniat Monica Macovei.