Nicuşor Dan: Avem două opţiuni - fie o guvernare onestă, fie teleormanizarea României

Avem două opţiuni, fie Dacian Cioloş, fie Liviu Dragnea, fie o guvernare onestă aşa cum a fost guvernarea Cioloş, fie teleormanizarea României, a opinat preşedintele USR, Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România nu va face nicio alianţă nici înainte şi nici după alegerile parlamentare, la fel cum nici nu va negocia cu partidele care vor susţine un eventual Guvern Cioloş 2, a fost mesajul transmis joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele USR Nicuşor Dan.

"Avem două opţiuni, fie Dacian Cioloş, fie Liviu Dragnea, fie o guvernare onestă aşa cum a fost guvernarea Cioloş, fie teleormanizarea României, prin asta înţelegând sărăcirea oamenilor şi corupţie. Cele mai sărace judeţe sunt şi cele mai corupte. USR nu face alianţe cu nimeni, nici după alegeri şi nu dă niciun cec în alb niciunui partid din România. Toate vechile partide sunt responsabile pentru cum a ajuns România astăzi.

Nu vom negocia cu alte partide care vor susţine guvernul Cioloş. O să avem un cuvânt de spus asupra programului şi termenelor, şi asupra poziţiilor de miniştri. Nu mergem să facem figuraţie şi îl vom susţine doar dacă va face altfel decât până acum şi la nivel local şi la nivel central, a spus liderul USR", a afirmat Nicuşor Dan.

Liderul USR a ţinut să scoată în evidenţă diferenţa dintre partidul pe care îl reprezintă şi vechile formaţiuni de pe scena politică românească:

"USR nu depinde de reţele de influenţă şi de baroni locali. De aceea putem să punem condiţii viitorului guvern, pe program şi pe componenţa cabinetului, căruia îi vom cere o guvernare pentru cetăţeni şi nu una care serveşte interesele partidelor, oricare ar fi acestea, aşa cum s-a întâmplat până acum. Suntem împotriva oricărui privilegiu, fie că vorbim de imunităţi, fie de pensii speciale."