"M-am săturat să mă conducă repetenţii, m-am săturat să mă conducă codaşii" - Orban dă semnalul de mobilizare

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat duminică un apel către colegii săi liberali, cerându-le să se mobilizeze în campania electorală şi să nu precupeţească niciun efort, astfel încât România să ajungă să fie condusă de români adevăraţi, de oameni educaţi, nu de repetenţi, agramaţi şi codaşi.

"Nu voi spune astăzi niciun cuvânt despre inamicii României, vă spun doar atât: m-am săturat să mă conducă repetenţii, m-am săturat să mă conducă codaşii, m-am săturat să mă conducă cei care se clasează pe ultimul loc, m-am săturat să mă conducă agramaţii, m-am săturat să mă conducă cei care au făcut şcoala pe puncte, m-am săturat să mă conducă hoţii, m-am săturat să mă conducă cei care nu au niciun pic de inimă, de dragoste, de compasiune pentru semenii lor, m-am săturat ca România să fie făcută de râs în toată Europa de aceşti derbedei politici, care au sucit minţile săracilor, minţile celor care nu înţeleg încă adevărul despre România şi care ţin România pe loc de 30 de ani.

Este timpul ca oamenii buni, ca românii adevăraţi, ca oamenii educaţi, ca oamenii cu frica lui Dumnezeu, oamenii care au făcut şcoală, oamenii care îşi iubesc ţara, oamenii care au dragoste faţă de cei din jurul lor, oamenii care ştiu unde să ducă România, este timpul să conducem România pentru că vreau ca orice copil care întră în şcoală să primească de la şcoala românească tot ce are nevoie pentru a reuşi în viaţă. Indiferent dacă iese un bun meseriaş, indiferent dacă iese profesor, medic, arhitect, indiferent dacă vrea să se apuce de afaceri, indiferent dacă vrea să urmeze orice carieră universitară de la cercetare până la dezvoltare. Vreau ca şcoala românească să investească în fiecare copil român şi să îl înarmeze cu tot ce are nevoie ca să reuşească în viaţă", a declarat Orban, la întâlnirea regională a PNL de la Constanţa.

În discursul său, Orban a mai susţinut că îşi doreşte şi garantează fiecărui român că în România trebuie dezvoltat "un sistem de sănătate care, în primul rând, să nu ducă românul la spital, ci să permită dezvoltarea medicinei preventive, să dezvolte reţeaua de medici de familie, să asigure cu adevărat analize aşa cum au făcut liberalii când au fost la putere pentru a diagnostica din timp eventualele boli care apar."

"Vreau să existe un sistem de sănătate din care să dispară corupţia, să dispară baronismul care există şi în spitalele de stat, în care să nu existe discriminare între cei care furnizează servicii medicale în sistem privat şi cei care furnizează servicii medicale în sistem public. Vreau un sistem de sănătate care să-i permită fiecărui român să trăiască atâtea zile câte îi dă Dumnezeu.

Vreau ca din ce în ce mai mulţi români să se apuce de afaceri, liber la afaceri, fraţi români. Aveţi iniţiativă economică, încercaţi să puneţi pe propriile forţe, pe picioare o mică afacere că vă garantez un lucru clar, către toţi oamenii de afaceri din România, Guvernul, administraţia va deveni partener şi prieten al oricărui om de afaceri, care vrea cu adevărat să schimbe faţa, să ofere servicii mai bune, să genereze produse româneşti, care să concureze cu toate produsele europene.

Vreau o ţară cu o administraţie locală în care primarii să nu mai fie obligaţi să umble de la Ana la Caiafa, de la ministru la ministru, de la funcţionar la funcţionar în care pe proiectele de dezvoltare ale comunităţilor locale să primească resursele financiare pe criterii clare, obiective, precise iar decizia de alocare a resurselor să nu mai fie în pixul lui Dragnea, în pixul mai ştiu eu cui nenorocit de baron, care şi-a bătut joc de judeţul pe care l-a ţinut în sărăcie", a mai declarat Orban.

Liderul PNL şi-a încheiat discursul cerându-le colegilor săi să facă toate eforturile în campania electorală pentru europarlamentare:

"Dragile mele, dragii mei, vă chem la luptă! Vă chem pe fiecare dintre voi ca până pe 26 mai să lăsaţi pe plan secund tabieturile, problemele personale, să intraţi în campania de zi cu zi, din casă în casă, pe fiecare uliţă, pe fiecare scară de bloc, să vorbim în fiecare piaţă, în fiecare loc în care îi putem întâlni pe români şi să-i chemăm să elibereze România", s-a adresat Orban colegilor săi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne