Ludovic Orban: Purtarea măştii ar putea deveni obligatorie şi în spaţiile deschise şi aglomerate

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, în cadrul unor declaraţii de presă făcute în faţa sediului PNL, că purtarea măştii de protecţie şi în spaţii deschise ar putea deveni obligatorie, respectiv în zonele aglomerate.

Şeful Executivului a adăugat că pe litoral s-ar putea trece la limitarea programului teraselor şi cluburilor, precum şi obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise dar aglomerate, cum ar fi faleza sau piaţa. Măsurile urmează a fi discutate de autorităţi zilele acestea.

"Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă.

De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, de exemplu o piaţă sau o faleză, unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune purtarea măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate", a afirmat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Premierul a precizat cu această ocazie că măsurile prezentate sunt în analiză şi că nu s-a luat o decizie, încercându-se ca acestea să aibă un caracter “punctual” şi să „reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”.