Ludovic Orban, noul preşedinte al PNL. Buşoi a suferit o înfrângere zdrobitoare

Partidul Naţional Liberal are de azi înainte un nou preşedinte - Ludovic Orban, care l-a zdrobit pe contracandidatul său, Cristian Buşoi, obţinând marea majoritate a voturilor colegilor săi din cadrul Congresului.
Ana Ion
17.06.2017

alte articole

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
17.06.2017

Noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, care de luni bune era condus de Raluca Turcan pe post de interimar, este nimeni altul decât Ludovic Orban. Adversarul său, Cristian Buşoi, a suferit o înfrângere usturătoare.

Mai exact, Orban a obţinut 3518 voturi, în timp ce Buşoi - candidatul susţinut de fostul preşedinte liberal Crin Antonescu - a primit doar 952 voturi, alte 34 de voturi fiind declarate nule.

Cu alte cuvinte, Orban a câştigat nu mai puţin de 78% dintre voturi la Congresul PNL, primul după fuziunea dintre liberali si pedelişti.

"Vă mulţumesc pentru încrederea voastră, mă onorează şi mă obligă. De astăzi, pentru mine, viaţa este mai grea, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii PNL pentru România", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Noul şef al liberalilor susţine că, sub conducerea sa, PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura creşterea economică.

"PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014.

Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi, în 2019, să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru preşedintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară", a afirmat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor