Ludovic Orban: Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că guvernul va dispune înlocuirea preşedintelui Casei de pensii precum şi un proces de modernizare a acestei instituţii. Declaraţiile premierului vin în contextul în care, potrivit datelor prezentate de ministrul Muncii într-o videoconferinţă, la ora actuală 45.000 de dosare de pensionare sunt întârziate faţă de termen.

„Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii care este complet neadaptată secolului XXI şi e necesară o fluidizare a procedurilor, e necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciului către pensionari”, a declarat Orban, răspunzând întrebărilor presei.

Reamintim că săptămâna trecută, la Digi24, premierul Ludovic Orban a acuzat că PSD continuă să pună piedici, un exemplu în acest sens fiind faptul că preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Ioan - Petru Căprariu, a intrat în concediu medical, astfel că nu pot fi calculate şi finalizate pensiile celor care şi-au înaintat dosarul şi aşteaptă de luni de zile pensia.

„Preşedintele Casei de Pensii şi-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează efectiv nişte situaţii absolut de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condiţiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii şi aşteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculele care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii şi aşteaptă deciziile pe pensii şi el intră în concediu medical”, a declarat Ludovic Orban.

Şeful Executivului a pus situaţia lui Căprariu pe seama faptul că acesta din urmă ar fi putut bănui că urmează să fie schimbat din funcţie, astfel că şi-a luat concediu medical.

„Trebuie demişi toţi cei care au fost puşi de PSD şi care sunt responsabili de situaţia critică în care ne găsim”, a afirmat Ludovic Orban.