Lovitură de teatru: CSM cere Inspecţiei Judiciare să-l cerceteze pe şeful Inspecţiei Judiciare

Lucian Netejoru
Lucian Netejoru (Info Iasi)

Secţia pentru judecători din cadrul CSM a sesizat, joi, Inspecţia Judiciară pentru a face verificări cu privire la posibile abateri de gravă neglijenţă în cazul şefului Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, şi a inspectoarei Roxana Petcu, au declarat pentru Ziare.com surse din magistratură.

Decizia a fost luată cu 6 la 4 voturi, după ce s-a luat în discuţie o solicitare făcută de judecătorul Bogdan Mateescu.

Roxana Petcu a realizat două rapoarte referitoare la un articol de presă şi o declaraţie a fostului judecător CCR Petre Lăzăroiu. Inspectoarea a concluzionat că acestea nu au afectat independenţa şi imparţialitatea judecătorilor de la Înalta Curte. Cele două rapoarte au fost contrasemnate de Lucian Netejoru, deşi şefa Direcţiei de Inspecţie pentru Judecători (DIJ) din IJ le avizase negativ.

Soţul Roxanei Petcu a fost secretar de stat la MAI, aşadar, membru al guvernului condus de PSD, iar inspectoarea ar fi trebuit să se abţină de la a soluţiona cele două rapoarte, susţin surse judiciare pentru Ziare.com.

Iată cum a rămas în rămas în funcţie soţul Roxanei Petcu, în baza unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti - Dat afară de Dăncilă şi menţinut în funcţie de instanţă. Noutăţi din procesul cu statul al unui secretar de stat din MAI.

Ce vizau cele două rapoarte:

Unul dintre rapoarte viza un articol care analiza condamnarea lui Liviu Dragnea, publicat pe site-ul "Lumea Justitiei", apropiată postului Antena 3: "Lista cu judecătorii care l-au condamnat nelegal pe Liviu Dragnea. Şase magistraţi l-au executat în dosarul Angajărilor fictive".

Un alt raport viza declaraţiile făcute de fostul judecator CCR Petre Lăzăroiu, care susţinea că Liviu Dragnea a fost condamnat politic, iar foştii săi colegi din CCR nu au dat o decizie din cauza presiunilor.

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne